Izvor: JUGpress.com, 15.Feb.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZP:Naprednjačka vlast ugrožava živote građana

NIŠ

Naprednjacka vlast ugrozava zivote gradjana Srbije time sto nije sposobna da odrzava prugu kojom transportuje opasne materije, navodi se u današnjem saopštenju ovog Saveza.

“. Dve cisterne sa amonijakom iskliznule su iz sina 19. januara na pruzi Nis – Zajecar, kod sela Jasenovik. I pored toga sto je ovo bio treci put u dva meseca da voz ispada iz sina, direktor Zeleznica Srbije Miroljub Jevtic navodi da se zeleznicki saobracaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << potpuno bezbedno. Zatim je 10. februara pet vagona punih fosforne kiseline ispalo je iz sina svega tri kilometra od Jasenovika. Mestani Jasenovika su trazili da se do rekonstrukcije pruge opasne materije vise ne prevoze na ovoj deonici ali su se Ministarstvo i Zeleznice Srbije oglusili na njihove zahteve.

Svega jedan dan posto je ova deonica ponovo pustena u promet, pet cisterni sa amonijakom je ponovo iskliznulo na pruzi Nis – Zajecar. Kao rezultat, Ministarstvo je sa velikim zakasnjenjem donelo odluku da obustavi saobracaj na ovoj deonici. Ovo kasnjenje srecom nije odnelo ljudske zivote, vec je samo nanelo veliku stetu, pre svega gradjanima Jasenovika koji nedelju dana nisu mogli da se vrate u svoje domove. Ali ovo zakasnjenje na najbolji nacin pokazuje odnos naprednjackog rezima prema ljudskim zivotima.

Zbog neodgovornog odnosa prema gradjanima Republike Srbije, Savez za Srbiju zahteva:

1.      Ostavku ministarke gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorane Mihajlovic.

2.      Ostavku direktora Zeleznice Srbije Miroljuba Jevtica.

3.      Ostavku gradonacelnika Nisa Darka Bulatovica, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

SzS traži ostavke gradonačelnika i ministarke saobraćaja zbog iskliznuća cisterni

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2019

Zato što smatraju da "naprednjačka vlast ugrožava živote građana time što nije sposobna da održava prugu kojom se transportuju opasne materije", kako su saopštili iz niškog Saveza za Srbiju, traže ostavke gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i direktora...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.