Izvor: Blic, 22.Feb.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS na vlasti sa SNS i Novom Srbijom u Lučanima

Srpska napredna stranka (SNS) i Nova Srbija (NS) nisu, kako je to bilo najavljeno, danas potpisale koalicioni sporazum pred konstituisanje lokalnog parlamenta u Lučanima, jer će se u vlast uključiti i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Potpisivanje koalicionog sporazuma između SNS i NS bilo je najavljeno za danas, dok je za četvrtak 26. februar zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je i krajnji rok do kada ona mora da se održi.

Od 45 odborničkih mesta, SNS je osvojila 24 ali je juče saopšteno da će ta stranka i NS, sa sedam odbornika, potpisati koalicioni sporazum, a da će najodgovornije funkcije pripasti naprednjacima.

Kako je za agenciju Beta izjavio poverenik Slobodan Jolović, SNS ostaje pri stavu da sva rukovodeća ključna mesta pripadnu njima, što je, kako je naveo, podržala i većina odbornika iz Nove Srbije.

Danas je saopšteno da će se u vlast uključiti i SPS sa pet odbornika, kao treći koalicioni partner, čime će lokalna vlast u Dragačevi imati 36 odbornika.

- Moramo ostaviti prostora da se potpiše trojni koalicioni sporazum -  rekao je Jolović.

U SNS je saopšteno da će u četvrtak na konstitutivnoj sednici biti izabrani samo predsednik i sekretar Skupštine dok će se predsednik opštine izabrati u roku od 30 dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.