SPO i NS bi sa naprednjacima, demokrate prave front

Izvor: Danas, 12.Jun.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO i NS bi sa naprednjacima, demokrate prave front

Novi Sad, Beograd - Srpska napredna stranka na pragu je dogovora o predizbornoj koaliciji za pokrajinske izbore sa strankama Rasima Lajića i Aleksandra Vulina, dok su za tu koaliciju, kako saznajemo, zainteresovani i SPO i Nova Srbija. Demokratska stranka planira da na te izbore izađe u frontu u kojem bi okupila pokrete, grupe građana i stranke nacionalnih manjina, dok SVM i LSV samostalno idu u osvajanje vlasti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

Rasim Ljajić, lider SDPS, prvi je za Danas javno rekao da je njegova stranka već počela kampanja za pokrajinske izbore koji se očekuju u decembru, a sada kaže da je već postignut načelni dogovor o koaliciji sa naprednjacima.

- Sa SNS imamo dobru saradnju koaj se ogleda i u tome da njihovi predstavnici dolaz ena naše skupove a i mi idemo na njihove. Dogovora o sa svim pojedinostima zajedničkog nastup ana izborima još nema i verovatno će ga biti kada izbori budu izvesni – objašnjava Lajić. On je u Petrovaradinu, na stranačkom skupu organizovanom povodom pet godina od osnivanja Gradskog odbora te stranke u Novom Sadu i Mesnog odbora u Petrovaradinu, rekao da je siguran da će zajedno sa SNS osvojiti vlast u Vojvodini i da će građanima Vojvodine ponuditi bolje uslove za život. LJajićeva stranka je na prethodnim izborima za pokrajinski parlament 2012. bila u koaliciji sa SPS, PUPS i JS.

Pavle Budakov, predsednik poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS u Skupštini Vojvodine, iz redova socijalista, kaže da je Ljajićeva odluka da promeni koaliciju politički legitimna.

- U svakom slučaju saradnja sa PUPS i JS, ali i sa SDPS je jako dobra, a o kolaicijama ćemo kasnije jer je za takvu odluku rano pošto se još ne zna kada će biti izbora – kaže Budakov.

U vojvođanskom SNS nam je rečeno da su za sada načelni dogovori o predizbornoj koaliciji postignuti sa strankama Aleksandra Vulina i Rasima LJajića, dok će u nardnom periodu biti kontaktirane i stranke koje su sa naprenjacima u savezu izašle na parlamentarne izbore 2014, poput SPO Vuka Draškovića i NS Velimira Ilića.

Miroslav Vasin, predsednik vojvošanskog odbora DS, za naš list kaže da je cilj demokrata da na pokrajinske izbore izađe unutar fronda u kojem će se naći stranke iste vrednosne orijentacije.

- Računamo na koalicione partnere u vlasti LSV i SVM na postizbornu koaliciju, jer predizborna verovatno nije moguća. Okupićemo pokrete, grupe građana, nacionalne stranke koji se zalažu za multietničku i evropsku Vojvodinu i vrednosti koje je DS do sada i koje će ubuduće ostvarivati u pokrajini – zaključuje Vasin.

I dosad samostalno

Balint Pastor, član Predsedništva SVM, za naš list kaže da će na izbore ta stranka izaći sami. Branislav Bogaroški, potpredsednik LSV, za Danas navodi da je do sad uvek bilo pravilo da Liga samostalno zilazi na izbore i da pretpostavlja da će i sada tako biti osim ako Glavni odbor ne odluči drugačije.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.