Izvor: B92, 07.Mar.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS uz DS ruši Petrovićeve ljude

Šabac -- Šabački odbor SNS s koalicionima partnerima SPS, URS, DSS, Pokretom "Preokret" uz podršku odbornika ostatka DS-a pokrenuo inicijativu za smenu lokalne vlasti.

Zahtev 40 odbornika opozicionih stranka u Šapcu su podržali i odbornici koji su ostali u šabačkom DS-u posle razlaza sa Dušanom Petrovićem.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su predali zahtev za smenu gradonačelnika, njegovog zamenika i skupštinskih organa grada Šapca.

Zahtev je potpisalo 40 odbornika, što je dovoljno za promenu vlasti u Šapcu. Sednica Skupštine zakazana je za sredu, 13. mart, kada će se znati da li je nova skupštinska većina legitimna.

Lokalnu vlast u Šapcu do sada je činila Demokratska stranka sa 25 odbornika, grupa građana Zapadna Srbija, koja je nastala podelama u

URS, sa šest odbornika, i koalicija SPO-LDP sa šest odbornika.

Promena vlasti u tom gradu usledila je nakon formiranja koalicije "Zajedno za Srbiju" kojoj se pridružilo 19 odbornika, bivših članova DS, kao i gradonačelnik Miloš Milošević.

Odbor Demokratske stranke u Šapcu nakon toga je rasformiran, a poverenik za taj grad Borko Stefanović najavio je promenu vlasti. Ako nova vlast bude formirana, u opoziciji će ostati Zapadna Srbija i Zajedno za Srbiju, kao i deo odbornika DS koji nije hteo u novu koaliciju.

Prema najavama dosadašnje opozicije, novi gradonačelnik Šapca biće Slobodan Birmančević iz Srpske napredne stranke.

Šabačka lokalna skupština ima ukupno 69 odbornika.

Članovi raspuštenog gradskog odbora DS-a u Šapcu odlučili su krajem februara da se priključe Dušanu Petroviću u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju.

U međuvremenu je nastavljeno osipanje DS-a, a više o tome pročitajte ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inicijativa za promenu vlasti u Šapcu

Izvor: RTS, 07.Mar.2013

U skupštini Šapca 40 od 69 odbornika pokrenulo inicijativu za smenu gradonačelnika i promenu lokalne vlasti. Ako nova vlast bude formirana u opoziciji će ostati Zapadna Srbija i Zajedno za Srbiju, kao i deo odbornika DS-a koji nije hteo u novu koaliciju...Odbornici opozicionih stranaka u Šapcu podneli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.