SNS uskoro član Međunarodne demokratske unije

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS uskoro član Međunarodne demokratske unije

Sastanak lidera partija članica Međunarodne demokratske unije (IDU) održaće se u februaru, a Srpska napredna stranka mogla bi vrlo brzo nakon toga postati njen punopravni član, rečeno je na sastanku predstavnika te unije i internacionalnog sekretara Srpske napredne stranke Jadranke Joksimović.
"SNS, koja je trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pridruženi član Evropske narodne partije, koja okuplja najveći broj partija desnog centra iz zemalja EU, širi svoje međunarodno prisustvo apliciranjem za članstvo i u Međunarodnoj demokratskoj uniji (IDU) – organizaciji koja okuplja preko 80 partija desnog centra od Novog Zelanda, preko Australije, Kanade, SAD, i koja je zaista vrlo uticajna grupacija u međunarodnim odnosima", rekla je Jadranka Joksimović. 

Istakla je da bi punopravno članstvo u Uniji bilo od velike važnosti za SNS i za širenje kontakata "koji su na korist državi i našim interesima". 
SNS je danas imala tzv. "misiju upoznavanja" sa predstavnicima partija iz različitih država kako bi im predstavila svoj rad, ali i uopšte proces evrointegracija, spoljnopolitičku poziciju zemlje i ekonomsku politiku, navela je Joksimovićeva.
"Mislim da smo prepoznati kao izuzetno odgovorna stranka koja je pokazala svojim radom na vlasti da je spremna i za važne zadatke, ekonomske reforme, boljitak građana, jačanje vladavine prava, posvećenost dijalogu i miru i stabilizaciji u regionu", rekla je ona.
Da li će SNS postati punopravni član Međunarodne demokratske unije, odlučivaće se krajem februara, a generalni sekretar Međunarodne demokratske unije Kristijan Katner kaže da je u delegaciji sa njim došlo 11 predstavnika partija iz različitih zemalja kako bi proučili detalje rada stranke i politiku koju sprovodi.
Katner: Veoma smo optimistični i impresionirani 
Internacionalni sekretar Jadranka Joksimović je, kaže on, predstavila iscrpan izveštaj o svrhama pristupanja SNS Uniji, a region Zapadnog Balkana je, kako ocenjuje, važan deo Evrope čiji je Srbija centar stabilnosti.
"Mi kao Unija nemamo trenutno aktivnog partnera u Srbiji i bili smo zahvalni kada smo dobili prijavu predsednika Vučića", rekao je Katner dodajući da su u toku razgovori sa članovima stranke i da već "imaju predstavu o tome šta SNS radi i kakva uspešna politika je iza te stranke i predsednika Vučića".
"Veoma smo optimistični, impresionirani i čekamo da vidimo koje još detalje možemo da saznamo o stranci", ističe Katner.
U februaru će, najavio je, biti održan sastanak lidera partija i internacionalni sekretar Jadranka Joksimović i drugi članovi mogu tada ponovo da predstave slučaj izvršnom odboru Unije.
"Verovatno već sledeći dan potpisujemo Londonsku deklaraciju Međunarodne demokratske unije i SNS iz Srbije bi veoma brzo mogla postati punopravni član", zaključio je Katner.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS širi svoje međunarodno prisustvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018

Aplikacija za članstvo u Međunarodnoj demokratskoj uniji..Sastanak lidera partija članica Međunarodne demokratske unije održaće se u februaru, a Srpska napredna stranka mogla bi vrlo brzo nakon toga postati njen punopravni član, rečeno je danas na sastanku predstavnika unije i internacionalnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić: Prioriteti su EU, ekonomski napredak i stabilnost regiona

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2018, 13:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas predstavnicima međunarodne organizacije koja okuplja stranke desnog centra da su prioriteti zemlje članstvo u Evropskoj uniji, ekonomski napredak i stabilnost u regionu...Vučić je rekao da se tokom ove godine, uz pomoć bugarskog i austrijskog predsedavanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.