SNS se nije povukla sa vlasti u Valjevu

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS se nije povukla sa vlasti u Valjevu

Gradski čelnici iz redova Srpske napredne stranke (SNS) u Valjevu još se nisu povukli sa funkcija shodno odlukama stranačkog vrha, a kako su obrazložili danas razlog tome je da čekaju detaljna uputstva iz Beograda.

Sednica Gradske skupštine na kojoj bi trebalo usvojiti budžet za 2014. godinu zakazana je za petak, 27. decembar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a na sednici Gradskog veća na kojoj se razgovaralo o budžetu, članovi iz SNS-a bili su protiv predloženog budžeta od 2,27 milijardi dinara. Oni su tražili da se novac planiran za izgradnju manje sportske dvorane u SRC Pećina preusmeri na aktivnosti za izgradnju industrijske zone u okviru preduzeća Krušik, što bi u perspektivi donelo nova radna mesta.

U toj situaciji Socijalistička partija Srbije (SPS) nastoji da sama okupi većinu od bar 26 odbornika kako bi budžet bio usvojen i prema nezvaničnim informacijama iz te stranke u tim nastojanjima se i uspelo. SPS, zajedno sa PUPS, JS i SDPS ima 11 odbornika. Od starta nove vlasti u 2012. sa njima su u koaliciji još Pokret za Valjevo, DSS i URS sa po tri, te SPO sa jednim odbornikom, a kasnije su ih podržala i tri odbornika NS-PSS i dva odbornika GG Pobeda, koji su u početnoj

koaliciji bili uz SNS.

Ima naznaka da bi većinu oko SPS sada moglo podržati i dvoje odbornika LDP, dok DS sa devet odbornika ostaje u opoziciji. SNS ima predsednika Gradske skupštine, zamenika i pomoćnika gradonačelnika, dva člana Gradskog veća od kojih je jedan na stalnom radu, načelnika jedne od dve gradske uprave, kao i nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Valjevo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.