SNS optužuje medije za pristrasnost

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS optužuje medije za pristrasnost

Srpska napredna stranka smatra da su se mediji stavili na stranu vlasti u predizbornoj kampanji. U jučerašnjem "Dnevniku 2" RTS-a predsednik Demokratske stranke Boris Tadić dobio gotovo isto vremena kao i sve ostale stranke, navodi se u saopštenju SNS-a.

Mediji su se u predizbornoj kampanji stavili na stranu vlasti, ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpska napredna stranka i kao primer navodi da je u jučerašnjem drugom dnevniku RTS-a predsednik Demokratske stranke Boris Tadić dobio gotovo isto vremena kao i sve ostale stranke, prenosi agencija Beta.

"Kako je moguće da se bivši predsednik Boris Tadić pojavi u jučerašnjem 'Dnevniku 2' državne televizije, koju finansiraju svi građani, a ne samo glasači DS-a, i to kao prva vest, i to kao lider DS, i dobije prva tri minuta programa? Sa druge strane, sve ostale stranke su, mimo predizbornog bloka, dobile ukupno četiri minuta", upitao je šef službe za informisanje SNS-a Vuk Fatić.

U saopštenju SNS-a navodi se da je Fatić ocenio da skoro svi mediji primenjuju dvostruke aršine u odnosu prema strankama i da jedna pravila važe za Koaliciju "Pokrenimo Srbiju", dok za DS ne važe nikakva pravila, jer "te stranke ima u svim informativnim emisijama".

"Voleo bih da nam Radio-televizija Srbije objasni na koji je to način time poštovan princip ravnomerne zastupljenosti političkih stranaka", upitao je Fatić i najavio da će, pored prve dve predstavke Republičkoj radiodifuznoj agenciji, uskoro najverovatnije biti upućena i predstavka protiv Radio-televizije Srbije.

Fatić je ocenio da je vlast u panici zbog "izvesnog gubitka izbora" i dodao da mediji nisu bili tako pristrasni čak ni u vreme "Pinočeovog režima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Mediji na strani vlasti

Izvor: B92, 08.Apr.2012

Beograd -- SNS smatra da su se mediji stavili na stranu vlasti u predizbornoj kampanji i kao primer navodi prilog u jučerašnjem drugom dnevniku RTS-a..."Kako je moguće da se bivši predsednik Boris Tadić pojavi u jučerašnjem Dnevniku 2 državne televizije, koju finansiraju svi građani, a ne samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.