SNS kritikuje podelu ministarstva

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS kritikuje podelu ministarstva

Podela Ministarstva rudarstva i enegretike je nedopustiva, poručuje Srpska napredna stranka. Pedeset odsto električne energije se dobija iz rudarstva, pa energetika i rudarstvo mora da budu zajedno, kaže Zorana Mihajlović-Milanović.

Srpska napredna stranka smatra da je nedopustiva podela ministarstva rudarstva i energetike i pripajanje oblasti rudarstva Ministarstvu prostornog planiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosno, energetike Ministarstvu za infrastrukturu.

Članica predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović-Milanović rekla je na konferenciji za novinare da se 50 odsto električne energije u Srbiji dobija iz rudarstva i da stoga energetika i rudarstvo moraju da budu zajedno.

SNS smatra energetiku i poljoprivredu suštinski važnim granama privrede u našoj zemlji.

"Oni su u osnovi programa SNS-a čija je namera da spreči haos koji vlada u energetskom sektoru i da objedini ono što se mora objediniti, rudarstvo i energetika", poručila je Zorana Mihajlović-Milanović.

Prema njenim rečima, naprednjaci će uvesti "jasne kriterijume" u taj sektor kako se ne bi desilo ono što se dešava prethodnih 10 godina da je više od 10 milijardi evra ušlo u enegretiku, a nije izašlo u vidu novih objekata ili novih rudnih polja.

Ona je rekla da moramo da se izborimo sa korupcijom u energetskom sektoru i dodala da se zbog nepostojanja kriterijuma i desila neozbiljna podela rudarstva i energetike, što ukazuje da državi nije stalo do energetskog sektora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Nedopustiva podela Ministarstva rudarstva i energetike

Izvor: Blic, 10.Mar.2011

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović Milanović ocenila je danas da je nedopustiva podela Ministarstva rudarstva i energetike i pripajanje ministarstvima koja ni po jednom kriterijumu ne bi smela da imaju nadležnost nad tim sektorom..."Naprednjaci pitaju predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.