Izvor: Danas, 05.Avg.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS izbačen iz vlasti u Bradarcu

Bradarac - Prošle nedelje promenjena je vlast u naselju Bradarac. Umesto Bojana Miloševića iz Srpske napredne stranke, na mesto predsednika saveta MZ Bradarac izabran je Zoran Živković iz SPS-a. Novu većinu u Bradarcu sada čine SPS, Grupa građana, DS i Dveri, umesto ranije većine koju je predvodio SNS.

O razlozima za promenu vlasti meštani i članovi saveta kažu da zameraju pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << SNS-a bahato ponašanje i rad koji nije u interesu sela već u njihovom ličnom. Kao primer navode podatak da je ulica u kojoj živi Željko Živković, potpredsednik gradskog odbora SNS-a u Požarevcu, asfaltirana bez ikakve odluke saveta MZ, da plan za njeno asfaltiranje nije ušao u budžet, pa im nije jasno kako je grad uopšte asfaltirao tu ulicu, jer je nenamensko trošenje sredstava iz budžeta krivično delo. Jedan od članova saveta rekao nam je da je Željko Živković na sastanak saveta MZ Bradarac na kome je došlo do promene vlasti doveo direktora JP Toplifikacija Zorana Repedžića i da su zajedno obećavali članovima saveta izradu projekta za uvođenje toplifikacije u Bradarcu do kraja godine. Potom su im ostali članovi saveta pokazali već urađen projekat toplifikacije, kao i obrazloženje da je toplifikaciju nemoguće uvesti do 2019. Većina članova saveta smatra da su pokušali da ih obmanu na sastanku. Interesantno je da su za izbor novog predsednika MZ Bradarac glasala i dva člana SNS-a. To je već drugi slučaj da članovi SNS-a glasaju za kandidate SPS-a. Prvi se dogodio na pretposlednjoj gradskoj skupštini kada deo odbornika SNS-a nije glasao za Gordana Bojkovića, koji je bio kandidat za direktora muzeja, već za njegovog protivkandidata koji je bio kandidat SPS-a.

Predsednik Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu Nebojša Jočić kaže da je upoznat sa dešavanjem u Bradarcu, ali da još nema potpunu informaciju o tome, pa, za sada, ne može da se izjašnjava o tome.

- Čuo sam o promeni rukovodstva u MZ Bradarac, ali sada ne mogu da dam nikakav komentar o tome, jer sam, kao i ostali članovi Gradskog odbora u potpunosti angažovan u organizaciji sednice Glavnog odbora SNS-a, koja se održava u Požarevcu. Nakon toga, prikupiću sve informacije o dešavanju u Bradarcu, pa ćemo na našem Gradskom odboru razgovarati o svemu tome i zajedno zauzeti stav - rekao je predsednik GrO SNS-a u Požarevcu Nebojša Jočić.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.