SNS i NS: Očekujemo  izbornu godinu

Izvor: RTS, 29.Dec.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i NS: Očekujemo izbornu godinu

Sledeća godina biće godina izbora na kojima će pobedu ostvariti naprednjaci i narodnjaci, poručili Velimir Ilić i Tomislav Nikolić na svečanom otvaranju prostorija NS-a. I pored najavljenog dolaska nije se pojavio Vojislav Koštunica.

Uz šampanjac, trubače i punu trpezu, lider Nove Srbije Velimir Ilić otvorio je nove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prostorije Gradskog odbora te stranke. Pored partijskih kolega glavni gosti bili su Tomislav Nikolić i Aleksadar Vučić iz Srpske napredne stranke. I pored najavljenog dolaska, predsednik DSS-a Vojislav Koštunica, koalicioni partner NS, ipak se nije pojavio.

Lideri Nove Srbije i Srpske napredne stranke Velimir Ilić i Tomislav Nikolić izrazili su očekivanje da će 2010. biti godina izbora i da će pobedu na njima ostvariti "naprednjaci i narodnjaci".

"Napravićemo mi saradnju i tu neće biti nikakvih problema", rekli su Ilić i Nikolić.

Ilić očekuje da će Srbiji biti mnogo bolje u 2010. godini uz izbore. "Očekivali smo Koštunicu da će doći, da se svi nađeno i okupimo i biće nam drago ako dođe ali šta ćemo, koga nema bez njega se može", rekao je Ilić.

Nikolić je poželeo Novoj Srbiji da iduće godine bude na vlasti jer to znači da će i SNS biti na vlasti i da za SNS, kako je dodao, ne postoji nijedan razlog da ne sarađuje sa DSS i NS.

"Jasno je da su koalicija DSS-NS i SNS grupa političkih stranaka koje će da pobede na izborima ukoliko ih bude sledeće godine a ja se nadam da će ih biti. Očigledno je da je put ka Evropskoj uniji veoma složen i da ljudi koji su izgubili 10 godina na tom putu teško mogu da nas vode", istakao je Nikolić.

Za SNS kako je dodao, ne postoji nijedan razlog da ne sarađuje sa DSS i NS.

Portparol DSS Andreja Mladenović rekao je da da je 2009. godina bila izuzetno taška godina i da opozicija mora da definiše zajedničku politiku i ciljeve da se okupi kako bi što pre došlo do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Mi radimo na tome i dobro sarađujemo sa NS koja je naš koalicioni partner a saradnja sa SNS napreduje", rekao je on i dodao da je sada najbitnije da se opozicija izbori za izbore pa ako pobedi "lako će se pričati o budućim vladama".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.