SNS i Dveri: Ko je veći ortak sa Rusima?

Izvor: Mondo, 06.Jun.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i Dveri: Ko je veći ortak sa Rusima?

Ko ima čvršće veze sa Rusijom i koga Rusi podržavaju u Srbiji, umetnula se kao jedna od monogih "tema van dnevnog reda" kojima su se danas bavili srpski parlamentarci.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Oko toga su polemisali poslanici SNS i Dveri pred kraj skupštinske rasprave kojoj je formalno dnevni red bio (re)izbor Maje Gojković za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednicu parlamenta.

Poslanica SNS Aleksandra Đurović je u raspravi pohvalila rad Gojković u prethodnom skupštinskom sazivu a, pored ostalog, rekla je da je za to vreme parlament uspostavio brojne saradnje sa drugim parlamentima i posebno sa ruskom Dumom.

Uz napomenu da je reizbor Gojković garancija da će takva politika biti sprovođena i u narednom periodu, Đurović je ukazala da se pokret Dveri "pohvalio" kako je dobio čestitke od visokih zvaničnika Ruske dume za prelazak cenzusa, a da svi koji se bave parlamentarnom diplomatijom znaju da se protokolarno šalju čestitke za izbore, novogodišnje praznike i slične prigodne događaje.

Podsetila je i da je zamenik predsednika Ruske dume i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak prisustvovao mitingu naprednjaka i dao podršku toj stranci.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je posle njenog izlaganja da je jasno je da predstavnici SNS imaju probleme što "nisu jedina adresa sa kojom razgovaraju ruski partneri u Srbiji, već su adresa u koju se sumnja sve više da mogu biti partner kome se veruje u Srbiji", rekao je Obradović.

Đurović je odgovorila da joj je žao što neke stranke misle da imaju "tapiju" na odnose sa Rusijom, kao i da ne može da se promeni činjenica da je Jedinstvena Rusija podršku dala naprednjacima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

POLEMIKA U PARLAMENTU: Ko ima čvršće veze sa Rusijom

Izvor: Kurir, 06.Jun.2016

...Poslanica SNS Aleksandra Đurović je u raspravi pohvalila rad Gojković u prethodnom skupštinskom sazivu a, pored ostalog, rekla je da je za to vreme parlament uspostavio brojne saradnje sa drugim parlamentima i posebno sa Ruskom dumom..Uz napomenu da je reizbor Gojković garancija da će takva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.