SNS i DSS pregovaraju posle izbora?

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i DSS pregovaraju posle izbora?

/vesti online/ Lideri SNS i DSS pokušaće posle izbora da formulišu zajedničku državnu politiku i okupe okosnicu nove vlade, ako im to omoguće rezultati glasanja, pišu beogradski mediji. Prema informacijama Novosti, u SNS i DSS, posle stava Koštunice da Srbiji više ne treba da bude cilj članstvo u Evropskoj uniji, nestala je i potreba za predizbornim sastancima, iako naprednjaci stav bivšeg premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << zasad ne vide kao ključnu prepreku za saradnju i dalje razgovore.
 
Dogovorili se da o svemu, pa i o EU, ”otvoreno razgovaraju kada se vide”
 

Nikolić kaže da se sa Koštunicom dogovorio da o svemu, pa i o EU, ”otvoreno razgovaraju kada se vide”.
"Ne volim da polemišemo preko medija, i toga ću da se držim. Vidim da Koštunica tvrdi da ovakva EU više neće postojati, a ja se pitam hoću li zateći i Srbiju kada dođemo na vlast. Ako ovi nastave da nas zadužuju ovim tempom, bojim se da će me, kada uđem u Vladu, tamo sačekati neko iz MMF ko će mi reći: ”Šta ćeš ti ovde, mi smo Srbiju dobili na hipoteku”, kaže Nikolić.
Koštunica je preneo da će lideru SNS predočiti uverljive argumente da je budućnost Srbije politička neutralnost i ekonomska saradnja sa EU, a ne formalno članstvo u toj organizaciji.
Osim odnosa prema EU, ispod pregovaračkog stola ”čučaće” i nesporazumi oko promene Ustava. Koštuničine demokrate opredelile su se da tvrdo brane najviši pravni akt, a Nikolić je još za vreme opozicionog staža podneo inicijativu za izmenu vrhovnog državnog dokumenta kako bi se smanjio broj poslanika.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.