SNS i DSS ka dogovoru o nenapadanju

Izvor: B92, 15.Jan.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i DSS ka dogovoru o nenapadanju

Beograd -- Lideri SNS i DSS Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica sastankom u petak pokušali da načine neformalan dogovor o nenapadanju.

Nikolić kaže za B92 da opoziciji nije u interesu da se međusobno sukobljava.

Tomislav Nikolić i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojislav Koštunica pokušali su da zakopaju ratne sekire. Njihove stranke, iako obe opozicione, često razmenjuju teške reči i optužbe.

Poslednji u nizu razloga za neslaganje je inicijativa SNS za promenu Ustava, kojoj se protivi DSS.

Tomislav Nikolić kaže za B92 da je na sastanku koji su imali u petak Koštunica ostao pri tome da je izričito protiv promene Ustava. Ipak, promena Ustava nije bila jedna tema sastanka.

"Ozbiljnija stvar o kojoj sam ja insistirao da razgovaramo bila je da nam nisu potrebni sukobi u opoziciji, čak i kad se ne slažemo, a posebno nam nije potrebno da svaku našu inicijativu DSS dočekuje na nož i obruši se više nego vladajuća koalicija. Ostalo je da se vidi da li će DSS održati obećanje da nam nije potrebno da se sukoboljavamo između sebe, ako već nemamo zajedničke akcije. U principu, posle ovog razgovora, mislim da će naše dve stranke imati drugačiji odnos u javnosti", kaže on.

Dogovoreno je da SNS i DSS nastave kontakte kroz sastanke stranačkih delegacija koje će predvoditi lideri partija. Ipak, o nekoj široj saradnji se za sada ne može govoriti, niti naprednjaci očekuju da će im se DSS priključi u organizaciji mitinga koji je zakazan za februar.

"Mislim da ne postoji mogućnost da se pridruže našem mitingu ili bilo kojoj akciji koju mi organizujemo", kaže Nikolić.

Nakon sastanka u petak, predsednik DSS Vojislav Koštunica oglasio se saopštenjem u kome navodi da će boriti se protiv svih inicijativa za promenu Ustava, bez obzira na to da li dolaze od vladajućih ili opozicionih stranaka.

Iz tog saopštenja se ne može se zaključiti da li će stvarno donosi DSS i SNS uću u mirniju fazu.

Prethodnih dana DSS optužio SNS da je "duplikat vlasti", a SNS odgovorio da DSS pomaže režimu tako što napada najjaču opozicionu stranku.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.