SNS: Šutanovac urušava dignitet Vojske zarad poena

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Šutanovac urušava dignitet Vojske zarad poena

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je funkcioner DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac "najveća sramota za Srbiju" i da mu je cilj da uruši dignitet Vojske Srbije i ponizi vojnike samo da bi sakupio političke poene.

Foto: SNS

Naprednjaci su naveli da je Šutanovac pokazao "vrhunac svog bezobrazluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i licemerja direktno optuživši 14 oficira Vojske Srbije, koji su učestvovali u pravljenju Izveštaja o uzroku nesreće i samu Vojsku Srbije".

"Pored skandaloznih napada na Vojsku Srbije i časne oficire, napao je i konstanto vrši pritisak na Tužilaštvo i sve nezavisne institucije", navodi se u saopštenju SNS-a.

Naprednjaci su izrazili žaljenje i stid što je Šutanovac bilo kada bio ministar bilo kog resora u Vladi Srbije, a pogotovo što je bio ministar odbrane, Vojske Srbije, institucije koju su građani Srbije uvek imali najviše poverenja i koja je ponos svih naših generacija.

"Osim toga što je poznat građanima po tome što je bahati lopov i prevarant, koji je u centru Beograda izgradio vile na pašnjaku, danas je pokazao da mu je cilj da na svaki način uruši dignitet Vojske Srbije, i ponizi sve časne i poštene vojnike", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Naprednjaci navode da su i na primeru teške nesreće u kojoj je izgubljeno sedam života, DS i Šutanovac pokazali koliko su "nečasni ljudi, koji na kukavički i bedni način pokušavaju da sakupe političke poene".

Šutanovac je ranije danas izjavio da je, nakon što je premijer rekao da "neće dati" ministre Gašića i Lončara, svima bilo jasno u kom smeru će se opredeliti izveštaj o padu helikoptera, ali da je bilo teško pretpostaviti da će se neko usuditi da na "skandalozan način" optuži one za koje svi znamo da su heroji i da su živote dali spasavajući jedan život.

"DS je od prvog dana insistirala na odgovorima koje građani moraju da dobiju. Umesto toga, režim je, po ustaljenoj matrici, pribegao rešenju u kome su svi odgovorni sem onih koji su zaista odgovorni", naveo je Šutanovac u izjavi za javnost.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije danas da je za pad vojnog helikoptera, 13. marta kada je poginulo sedam osoba, primarno odgovorna posada.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da je, prema početnim saznanjima, primarna odgovornost na članovima posade, da postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, te da ima i indicija za eventualnu odgovornost određenog broja civilnih lica.

U skladu s tim, tužilaštvo će sprovesti istražne radnje, u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za taj događaj.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SNS: Šutanovac urušava dignitet Vojske zarad političkih poena

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2015

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je funckioner DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac "najveća sramota za Srbiju" i da mu je cilj da uruši dignitet Vojske Srbije i ponizi vojnike samo da bi sakupio političke poene...Naprednjaci su naveli da je Šutanovac pokazao "vrhunac svog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.