SNS: Šumarac i DS krivi za propast građevine

Izvor: RTS, 13.Mar.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Šumarac i DS krivi za propast građevine

Srpska napredna stranka optužuje Dragoslava Šumarca, ministra u vladi u senci Bojana Pajtića, da svojim optužbama o "Beogradu na vodi" želi da otera i uplaši investitore.
Ministar infrastrukutre u vladi u senci Demokratske stranke Dragoslav Šumarac smatra da je leks specijalis o Beogradu na vodi "ozakonjenje korupcije, sa ciljem da se uspostavi monopol i omogući profit jednom investitoru".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema Šumarčevom mišljenju, za taj projekat je trebalo raspisati međunarodni konkurs.
Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke poručuju da Šumarac svojim rečima želi da uplaši i otera strane investitore koji žele da ulože više od tri milijarde evra u Srbiju.
"'Beograd na vodi' pokrenuće sprsku građevinsku industriju koja je propala u vreme dok je on bio ministar. Na osnovu ovog projekta desetine hiljada građana Srbije će dobiti posao", stoji u saopštenju naprednjaka.
Optužuju Šumarca da je za proteklih 15 godina, dok je srpska građevinska industrija propadala i nelegalna gradnja cvetala, bio angažovan u milionskim geodetskim poslovima u Srbiji.
U Gradskom odboru SNS-a ocenjuju da Šumarac nije uradio ništa da se proces dobijanja urbanističkih i građevinskih dozvola ubrza i bude transparentan.
''Za vreme njegovog šerifovanja milioni evra su ušli u ovu zemlju za uređenje katastra, a katastarske knjige nikada nisu bile gore. Razlog za to je što Šumarcu i njegovim prijateljima odgovara haos, jer se u njemu najbolje snalaze'', piše u saopštenju.
Gradski odbor SNS-a tvrdi i da je za vreme vlasti Demokratske stranke došlo do promene urbanističkih planova, te je omogućeno da u sred grada nikne šoping mol "Ušće".
''Nije tada Šumarac pitao ni urbaniste, ni javnost, a ni građane Novog Beograda  da li šoping molovi treba da niknu pored njihovih zgrada, ima li dovoljno parkinga i zašto tajkuni, zaštitnici njegove stranke, zarađuju milione na tim lokacijama koje su dobili budzašta'', navodi se u saopštenju.
Tvrde da su članovi Inženjerske komore u medijima javno optužili Šumarca da im nezakonito prisvaja honorare i bogati se na njihov račun.
"Umeo je Dragoslav Šumarac da napravi za ovih 15 godina posao za tajkune i finansijere svoje stranke, ali nije ni umeo, niti hteo, da uradi nešto za državu. Šumarac nije uspeo da za Srbiju obezbedi nijednu investiciju vrednu tri miliona evra", navode naprednjaci.
Gradski odbor SNS-a ocenjuje da je "Beograd na vodi" projekat koji predstavlja ključnu prekretnicu u razvoju Srbije i Beograda, jer će od Srbije napraviti poslovni, finansijski i turistički centar Balkana.
Naprednjaci podsećaju da je Šumarac za 15 godina samo kreirao haos i nesreću, a kao ministar nije znao ni da uredi proceduru da se građevinska dozvola dobija za 28 dana, kao što je uradila sadašnja vlada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.