Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Šteta po Srbiju i intergalaktičke integracije

BEOGRAD -

Predsednički kandidat opozicione Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izrazio je danas nadu da će njegova prednost u prvom krugu predsedničkih izbora biti tako ubedljiva da će se pokazati da je Srbija spremna za promene.

"Ubeđen sam da bi razlika mogla da bude takva da će neko ko bude drugoplasiran da se demorališe i da će osloboditi građane potrebe da izlaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na drugi krug izbora", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ponovo kritikovao vladajuću Demokratsku stranku zbog toga jer, kako smatra, vodi prljavu medijsku kampanju protiv njega i dodao da je za te potrebe potrošeno 15 miliona evra novca građana Srbije, što je bilo dovoljno za otvaranje 1.500 radnih mesta.

"Nešto nije u redu ako vi o svom protivniku govorite tri puta više vremena nego o sebi i o tome što ste vi uradili", rekao je Nikolić i obećao da se naprednjaci nikada neće odnositi na taj način prema svojim protivnicima.

Govoreći o sprovođenju izbora na Kosovu i Metohiju, on je rekao da su se predstavnici SNS-a složili sa odlukom da se glasovi broje u Raškoj jer je to bio jedini način da se ti izbori održe i izrazio uverenje da, ako međunarodna zajednica bude odlučna, neće biti nikakvih incidenata za vreme njihovog održavanja.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je u proteklih 27 dana vlast u Srbiji vodila "najprljaviju i najmonstruozniju" kampanju protiv Nikolića, a da prvi put kada je SNS napravila spot o tome kako vidi rezultate rada doskorašnjeg predsednika Borisa Tadića, pojedine televizije i Republička radiodifuzna agencija nisu prihvatili da se taj spot emituje.

Na konferenciji za novinare prikazan je sporni spot u kojem se, osim gubitka radnih mesta, pominju brojne afere, ali i prikazuje deo intervjua Tadića Hrvatskoj radio-televiziji u kojem on navodi da nije naročito ponosan na to što je predsednik Srbije.

Vučić je kritikovao i odnos pojedinih medija prema SNS i naročito se osvrnuo na pisanje listova Pres i Blic. On je optužio zamenika predsednika DS-a Dragana Đilasa i predsednikovog savetnika Srđana Šapera da su pod svoju kontrolu stavili većinu medija u Srbiji.

Vučić je novinarima pokazao i to kako zamišlja naslovnu stranu lista Blica u četvrtak, pred izbore, na kojoj se u prvom planu nalazi vest da su Tadić i Đilas poboli srpsku zastavu na Marsu i da su, tom prilikom izjavili, da Nikolić nikako ne sme da pobedi, jer bi to bilo štetno po Srbiju i intergalaktičke integracije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Pitanje predsednika biće rešeno u prvom krugu

Izvor: Blic, 29.Apr.2012

Lider SNS Tomislav Nikolić uveren je da će ishod izbora za predsednika Srbije biti poznat već u prvom krugu. Nikolioć je na pres konferenciji ocenio da će razlika među vodećim kandidatima u prvom krugu predsedničkih izbora biti tolika da će drugoplasirani biti "potpuno demoralisan"...On nije...

Nastavak na Blic...

Nikolić očekuje ubedljivu prednost

Izvor: RTS, 29.Apr.2012

Rezultat u prvom krugu predsedničkih izbora demoralisaće drugoplasiranog i pokazati da je Srbija spremna za promene, kaže Tomislav Nikolić, koji se nada ubedljivoj prednosti...Predsednički kandidat opozicione Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić nada se da će njegova prednost u prvom...

Nastavak na RTS...

Nikolić: Tadić će se demoralisati

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012, 07:07

Ubeđen sam da bi razlika mogla da bude takva da će drugoplasirani da se demorališe i oslobodi građane potrebe da izlaze na drugi krug izbora, rekao je Nikolić..BEOGRAD - On ne bi u drugi krug...Predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić izrazio je nadu da će njegova prednost u prvom krugu predsedničkih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.