SNS: Srbiji kandidatura i nova vlast

Izvor: RTS, 24.Feb.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Srbiji kandidatura i nova vlast

Očekujem da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i da će stranke vladajuće koalicije doživeti poraz na izborima, kaže funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić. Za bolji investicioni ambijent potrebne su promene, poručuje Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali i da će stranke vladajuće koalicije nakon toga izgubiti na izborima.

Zamenik predsednika SNS-a Alekasandar Vučić rekao je da očekuje da će se u ponedeljak ili najkasnije utorak sledeće nedelje sastati sa specijalnim tužiocem Miljkom Radisavljevićem u vezi sa pismom o Luki Bojoviću koje mu je uputio.

"Čekam odgovor od tužioca, a očekujem da ćemo se videti u ponedeljak ili najkasnije u utorak. Biću strpljiv i sačekaću odgovor", dodao je Vučić.

Funkcioner naprednjaka je naveo da mu je interesantna izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da je Bojović iz Srbije otišao 2010. godine.

SNS je prošle sedmice saopštio da je Vučić poslao pismo Radisavljeviću u kojem ga je obavestio da se jedan od najviših državnih funkcionera u vreme dok je bio na vlasti 2008. godine sastajao sa Lukom Bojovićem, optuženim za više ubistava.

"Očekujem da Srbija dobije status kandidata, ali to neće i ne može da znači bolji život za građane jer imamo korumpiranu i nesposobnu vlast. Za bolji investicioni ambijent neophodne su promene", istakao je Vučić.

Funkcioner SNS-a je naveo da su, na primer, Makedonija i Hrvatska mnogo pre Srbije dobile status kandidata, kako je ukazao, Makedonija još pre sedam godina, ali da su vlade u tim zemljama gubile izbore.

"Neka se ne nadaju previše da će pobediti, suviše lošeg su učinili građanima i oni to ne mogu da zaborave", rekao je Vučić.

Vučić je uveren da lokalni izbori na Kosovu neće biti raspisani.

Osvrnuvši se na izjavu funkcionera Demokratske stranke Gorana Ješića da ta stranka treba da se izvini građanima, Vučić je rekao da je "izjava nebitna", navodeći da je "DS-u u agenciji za istraživanje javnog mnjenja rečeno da bi trebalo da se izvini, ali da njima to nije bitno već fotelje".

Vučić je najavio da će tokom sledeće nedelje SNS predstaviti "neke nove ljude" koji će podržati tu stranku.

Funkcioner SNS-a je poručio da ta stranka osuđuje napad žandarmerije na srpske građane na barikadama na administrativnim prelazima.

"Tući i napadati svoje građane, a onda pozivati medije da kažu kako je sve dogovoreno, to je vrhunac licemerja", ocenio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.