SNS: Neispunjenje reformi razlog za neulazak u EU (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Dec.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Neispunjenje reformi razlog za neulazak u EU (VIDEO)

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je izveštaj o napretku Srbije u 2010. godini i neispunjenje strukturnih reformi osnovni razlog za neulazak Srbije u EU.

Nikolić: Znam ko me svađa sa Vučićem! (VIDEO)

Vučić optužuje vlast da prebacuje odgovornost

SNS traži hitnu sednicu Skupštine Srbije (VIDEO)

- >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Nemojte da niko tvrdi da je Kosovo samo razlog, već je ova knjiga (izveštaj EK) sa ovoliko stranica neispunjenih obaveza... osnovni razlog za neulazak Srbije u Evropsku uniju - rekla je Tabaković na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima vlast o strukturnim reformama govori samo kada dodju predstavnici medjunarodnih organizacija, a i tada navodi da reforme "samo što nisu urađene", ali ih je nešto iz raznih razloga u tome sprečavalo.

Tabaković je iznela podatke ekonomskog tima SNS, za koje je rekla da su "tačni i potpuno pouzdani", u kojima se izmedju ostalog navodi da oko 160.000 malih i srednjih preduzeća učestvuje u BDP sa oko 56 odsto, dok je to u Evropi 99 odsto, kao i da je privreda na ime kamata za dugovanja u poslednjih pet godina isplatila oko 26 milijardi evra.

Ona je dodala da, pošto se zaduženja ne smanjuju, čista dobit od ukupne proizvodnje u državi ide na otplatu kamata i navela da je to učinak "ove vrlo sposobne vlasti".

Tabaković je kazala i da je za tri godine "država, kao bankarski agent", subvencionisala kredite za likvidnost, "a tu je i onaj fantastični projekat Fijata" sa četiri odsto, i time doprinela dodatnom zaduživanju privrede za 2,84 milijarde vera za tri godine.

- Država je u stečaju, samo joj to još niko nije rekao - rekla je Tabakovićeva.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.