SNS: Nećemo dozvoliti podele po poreklu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Nećemo dozvoliti podele po poreklu u Novom Sadu

Srpska napredna stranka osudila je danas govor mržnje, koji se čuo tokom konferencije za medije povodom izgradnje solitera u centru.

"Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje, ko to stvara atmosferu linča, nasilja i podela po poreklu stanovnika našega grada? Najoštrije osuđujemo svaki vid segregacije i pretnji upućenih građanima Novog Sada. Srpska napredna stranka nikada neće dozvoliti da bilo ko bude progonjen u našem gradu zbog svog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ili političke pripadnosti", navodi SNS.

Na konferenciji za novinare, na otvorenom prostoru na Bulevaru Mihajla Pupina, okupilo se nekoliko građana, među kojima je bilo i onih koji su vidno izražavali nezadovoljstvo zbog početka izgradnje 13-to spratnice, a žena srednjih godina počela je da pozivala na vešanje "Bosanaca i drugih koji su u Novi Sad došli sa brda".

Nezadovoljna odgovorom direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Miroslava Kopanje, da je sve urađeno po zakonu i da će spomenik jermenske porodice Čenazi biti restauriran i vraćen na tu lokaciju, a na njeno pitanje, šta je bilo sa tim spomenikom, ona je povikala da bi "svi Bosanci i svi koji su u Novi Sad došli sa brda, trebalo da vise na Miletićevom spomeniku".

Autor: 021/agencije
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.