SNS: Narednih dana zahtev za vanredne izbore u Vojvodini

Izvor: Press, 05.Mar.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Narednih dana zahtev za vanredne izbore u Vojvodini

Mirović smatra da jučerašnji rezultati dopunskih izbora za skupštinu Vojvodine održanih u Apatinu, gde je pobedio kandidat SPS i u Zrenjaninu i Srbobranu gde su izabrani kandidati SNS, pokazuju da je volja građana Vojvodine promenjena.
"Pitanje je da li bi Vojvođani na isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << način glasali 6. maja da su znali da je Razvojna banka Vojvodine pred kolapsom, kao i drugi njihovi fondovi. Da li bi građani isto glasali da su znali da je roba iz pokrajinskih robnih rezervi, u vrednosti od 180 miliona dinara, koja je podeljena u svih 60 izbornih jedinica u Vojvodini, data zarad obezbeđivanja glasova", zapitao je potpredsednik SNS u izjavi za današnje izdanje "Danasa".

Mirović je ocenio da ima mnogo elemenata koji pokazuju da sadašnja vlast, iako ima pravni okvir za odlučivanje i većinu u Skupštini Vojvodine, nema legitimitet.

Zahtevu naprednjaka bi se, kaže potpredsednik te stranke, mogle priključiti i ostale opozicione stranke u Vojvodini, kao što je DSS. Mirović je napomenuo da bi predstavnici stranaka vlasti i opozicije trebalo da se dogovore i odrede datum izbora, koji bi bili u narednih šest meseci ili godinu dana.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjaci spremaju zahtev za vanredne izbore u Vojvodini

Izvor: Kurir, 05.Mar.2013

Pitanje je da li bi Vojvođani na isti način glasali 6. maja da su znali da je Razvojna banka Vojvodine pred kolapsom, kaže potpredsednik SNS Igor Mirović..BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) će narednih dana uputiti zvaničan, pisani zahtev predsedniku Skupštine Vojvodine za raspisivanje vanrednih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.