SNS: Građani znaju da je DS urušavao i prosvetu

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Građani znaju da je DS urušavao i prosvetu

Srpska napredna stranka ocenila je da građani Srbije "odlično znaju da je zbog bahatosti, lopovluka i neznanja Demokratske stranke godinama ozbiljno urušavan i uništavan i prosvetni sistem, ali i sve drugo u Srbiji".
U saopštenju SNS navodi da se to koliko se demokarte brinu o prosvetarima, koliko im je stalo do, kako kažu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obrazovanja i društvenih vrednosti, videlo kada su, sa svojim prijateljima tajkunima, otimali narodne pare i trpali ih u svoje džepove, ne mareći za to šta će biti sa državom, sa prosvetom, zdravstvom i svim drugim službama i institucijama.
"A koliko se demokrate brinu o deci, najbolje smo videli kada su bezočno otimali pare i od dece sa posebnim potrebama, prilikom skandalozne i nikad urađene rekonstrukcije dvorca Heterlend u Opštini Novi Bečej", navodi SNS povodom saopštenja DS-a u kome traže ostavku ministra prosvete Srđana Verbića, prenosi Tanjug.
Naprednjaci ističu da se Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, svakodnevno bori za oporavak srpske ekonomije i države i bolji standard građana, i podvlače da je sigurno da će prosvetni radnici biti prvi koji će osetiti dobrobit od rezultata teških mera koje je vlada preduzela.
SNS je još jednom upitao DS "da li znaju gde se nalazi njihov stranački šef i šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, i da li će danas možda doći na svoje radno mesto, kako bi barem jedan dan u ovoj godini radio ono za šta ga narod plaća".
SNS se tokom popodneva opet oglasio, tražeći od lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića odgovor na pitanje "kada će prestati da se smeje u lice svim građanima Vojvodine, jer svakog dana uzima ogromne narodne pare, a nikada nije na svom radnom mestu".
Iz Srpske napredne stranke upozoravaju i da Pajtić još najavljuje da "ni u budućnosti neće ništa raditi, već da će održavati vašarske predstave od grada do grada, plaćene Bog zna čijim novcem".
"SNS pita Demokratsku stranku čemu se Pajtić smejao brčkajući se na Brionima, dok je srpski narod tugovao", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.