SNS: DS nije merodavan da sudi ko je sposoban

Izvor: RTS, 30.Jan.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS nije merodavan da sudi ko je sposoban

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštilo je da rukovodstvo Demokratske stranke nikako nije merodavno da sudi o tome ko je sposoban da rukovodi gradom, a ko ne, pozivajući ih da ukažu na greške koje su njihovi "kadrovi" pravili, kako bi što pre bili rešene.
Kako tvrde u GO SNS, upravo je rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demokrata postavilo gradonačelnika koji je ''sopstveni grad doveo u katastrofalnu situaciju u kojoj se Novi Sad nalazio pre dolaska Miloša Vučevića na njegovo mesto'', prenosi Tanjug.
Gradski odbor SNS smatra i da je ''rukovodstvo DS-a to koje ponižava i vređa inteligenciju građana Novog Sada, jer opravdanjima, prozivkama i spinovanjem pokušava da sakrije sopstvenu nesposobnost i katastrofalne greške koje su činili za vreme mandata''.
Kako je navedeno u saopštenju, potpuno devastiran komunalni sistem grada sada je konsolidovan i oporavlja se od pustošenja kasa javnih i javno-komunalnih preduzeća kojim su rukovodili kadrovi ''demokrata''.
''Rukovodstvo Demokratske stranke u Novom Sadu ne izlazi iz okvira sopstvenih shvatanja upravljanja gradom, pa tako misle da i Milošu Vučeviću smeta opozicija, kritike, pitanja kao što je to njima smetalo'', kažu iz GO SNS-a.
Međutim, kako ističu, za razliku od ''demokrata'' gradonačelnik Vučević se bavi rešavanjem problema koji su mu ostavljeni u ''amanet'', ne bavi se strančerenjem i trudi se da omogući bolji i lepši život svim Novosađanima.
GO SNS tvrdi i da je Demokratska stranka bila pozvana da učestvuje u rekonstrukciji komunalnog sistema, ali da je taj poziv odbila, iako su ga njeni kadrovi 14 godina kontinuirano uništavali.
''Ukoliko zaista žele da pomognu razvoju Novog Sada, onda ih pozivamo da ukažu na greške koje su njihovi 'kadrovi' pravili, kako bi što pre bili rešeni i kako bi gradonačelnik Vučević mogao da se bavi samo privlačenjem investicija i unapređenjem komunalnog sistema, a ne da uporedo sa tim ozbiljnim poslom svakodnevno ispravlja katastrofalne greške svojih prethodnika'', navodi se u saopštenju.
Iz te stranke ocenjuju i da je licimerno prozivati SNS za stranačko zapošljavanje, za čije je vreme donet Zakon o zabrani zapošljavanja u javni sektor, dok je opšte poznata činjenica da je ''pred sam kraj mandata Demokratske stranke zaposleno više hiljada pristalica iz redova te stranke''.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.