SNS Beograda za promenu vlasti u gradu

Izvor: Press, 08.Sep.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS Beograda za promenu vlasti u gradu

Predsednik Gradskog odbora SNS i potpredsednik stranke Nebojša Stefanović najavio je danas nakon sednice da će SNS o toj temi razgovarati sa gradskim odborima socijalista i DS S, kako bi se našlo rešenje u interesu Boegrađana i dodao da SNS namerava da sprovede opsežne reforme zemlje, a da će Beograd u tome imati važnu ulogu.

On je sadašnjem gradonačelniku Draganu Ðilasu zamerio da položaj u gradu koristi kako bi poboljšao svoju poziciju u stranci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da pri tome postavlja mnoge birokratske prepreke u sprovođenju reformi, da ni on ni gradska vlast ne umeju da privuku investitore, da decentralizuju Beograd i nemaju rešenje da zaposle veći broj Beograđana.

Stefanović je ponovio da je gradski odbor SNS odlučio da predloži Vučiću i Glavnom odboru da donesu odluku kojom će prihvatiti njihov "stav da se mora pristupiti neophodnim promenama u Beogradu".

Upitan da li to znači najavu izbora u glavnom gradu, Stefanović je ponovio da je SNS spramne i da ne beži od toga da i na taj način proveri legitimitet.

Danas, međutim, kako je naveo, nije bilo konkretnih predloga koji će mehanizmi biti korišćeni niti kakve su moguće kombinacije za promenu vlasti u glavnom gradu, ali je naglasio da su prekretnica u opredeljivanju za promene u Beogradu bili izbori u Zemunu.

"To je bio potpuni test i provera legitimiteta", naveo je Stefanović i podsetio da je DS pobedila prošle godine na gradskim izborima osvojivši tri hljade glasova više od SNS, ali da je ove godine na lokalnim izborima u Zemunu SNS osvojila 29.000 glasova a DS nešto više od pet hiljada.

Time su građani Zemuna kao reprezetativni deo Beograda pokazali da je gradska vlast izgubia legitimitet, ocenio je Stefanović i dodao da ukoliko iz vrha stranke stigne odobrenje za početak razgovora o promenu gradske vlasti javnost i mediji biće obavešteni o načinu na koji će to biti urađeno.

Stefanović se nada da će lider SNS vrlo brzo sazvati sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti odlučeno o inicijativi za promenu vlasti u Beogradu, te da očekuje da bi razgovori o promeni vlasti bili ujedno i dobra prilika da se čuje šta o tome misle ljudi iz DS S i SPS.

Upitan s kim naprednjaci o toj temi ne bi mogli da razgovaraju, Stefanović je rekao da je to svakako DS, jer bi, kako kaže, takav ražgovor bio besmislen, s obzirom da je "u ovom trenutku sve što se dešava u Beogradu produkt njhovog rada".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Naprednjaci Beograda za promenu vlasti u gradu

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2013

Gradski odbor SNS predložio je u nedelju predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i Glavnom odboru da donesu odluku o promeni vlasti u Beogradu, a šef beogradskih naprednjaka nada se da će lider stranke uskoro sazvati sednicu Glavnog odbora tim povodom. Predsednik Gradskog odbora SNS i potpredsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.