SNS: Balaševića stabla posečena zbog sigurnosti

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Balaševića stabla posečena zbog sigurnosti

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je večeras da su stabla, koja se u novosadskoj javnosti popularno nazivaju "Balaševićeva", uklonjena i posečena radi bezbednosti ljudi i imovine

"Stabla su uklonjena zbog pucanja betona i otežavanja kretanja slepih ljudi, kao i samog ugrožavanja javne imovine zbog prevelikog korenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << drveća”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao pokrajinski poslanik SNS-a Damir Zobenica.

On je odbacio kritike predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslava Vasina i ocenio da Vasin i predsednik DS-a Bojan Pajtić “imaju problem da podrže sistematsko uvođenje rada i poštovanja svih gradskih službi”.

Vasin je juče oštro kritikovao one koji su posekli drveće koje je zasadila porodica pevača Đorđa Balaševića u centru Novog Sada i ocenio da su to uradili oni koji pevaču nikada nisu oprostili što se otvoreno suprotstavljao politici koja je vođena devedesetih godina prošlog veka u Srbiji.

“Seča drveća koja su s ljubavlju zasađena ne predstavlja samo malograđanski napad na Balaševića, nego turbo folk suprostavljanje njegovoj slici Vojvodine. Mnogo je lepše da te pamte po pesmama, nego po testerama”, naveo je Vasin.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.