SKANDAL Direktor bolnice zabranio da mlade demokrate daju krv

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL Direktor bolnice zabranio da mlade demokrate daju krv

Direktor Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci dr Goran Bogdanović (SNS) nije dozvolio dobrovoljno davanje krvi podmlatka DS.

Tako tvrde u Klubu demokratske omladine, organizatoru akcije, koji je do sada tradicionalno, već više godina, organizovao prikupljanje krvi.

Nikada nije bilo problema, kažu mlade demokrate, sve dok nije došao naprednjak za direktora bolnice.

- Ne želim da odgovaram na takva pitanja telefonom. Dođite sutra, biće tu i vaše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kolege iz drugih medija koje su se najavile, da vas provedem kroz bolnicu da vidite šta je urađeno od kada sam ja na ovom mestu - izjavio je za „Blic“ Bogdanović, ostavivši nas praktično bez odgovora.

Povodom slučaja u bolnici, oglasio se i predsednik palanačke opštine Radoslav Milojičić Kena, inače šef Izbornog štaba DS na narednim izborima.

- Ovo je sramna odluka direktora bolnice iz SNS kojom se u neku ruku ugrožavaju životi građana, jer stalno slušamo apele za davaoce, a kada im se pojave na vratima, oni ih odbiju iz političkih razloga - rekao je Milojičić.

- Akciju smo uredno najavili. Nije nam to prvi put, znamo kako to ide. Bila sam nekoliko dana ranije u kabinetu za transfuziju krvi i najavila koliko će biti davalaca da bi mogli da se pripreme. Prijavilo se tridesetak nas da da krv, a dolazili su u naše prostorije i drugi građani Palanke koji su videli obaveštenje da i oni daju krv. Onda mi je, ni 24 časa uoči akcije, na moje ime i kućnu adresu stiglo obaveštenje iz bolnice da akcija ne može da bude sprovedena „iz tehničkih razloga“ - objašnjava Viktorija Ignjatović iz Kluba demokratske omladine, najavljujući da će i oni ovim povodom održati konferenciju za štampu.

Da li je zaista bilo i kakvih tehničkih problema, dr Bogdanović takođe nije hteo da kaže, barem ne telefonom, ponovio je.

Iz tehničkih ili političkih razloga, tek sigurno je samo da akcija dobrovoljnog davanja krvi nije održana.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.