RRA preporučio SNS da povuče spot

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA preporučio SNS da povuče spot

Beograd -- Savet RRA preporučio je SNS da povuče predizborni spot u kojem se pojavljuje više privrednih društava i kompanija, među kojima je i Delta Holding.

Republička radiodifuzna agencija je dodala da bi naprednjaci to trebalo da učine u zakonskom roku od 48 sati.

Savet RRA konstatovao je da u ovom trenutku postoji disbalans prisustva izbornih lista na programima nacionalnih emitera i poziva emitere da do kraja predizbornog ciklusa isprave nedostatke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i obezbede ravnopravnu zastupljenost.

Izveštaj o zastupljenosti izbornih lista u periodu od 29. januara do 12. februara biće objavljen je na sajtu RRA, najavljeno je iz te institucije.

Kompanija Delta Holding juče je ocenila da je u predizbornom spotu SNS u negativnom kontekstu iskorišćeno ime te firme i zatražila od nadležnih institucija da hitno preduzmu mere i zaštite Kompaniju.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je juče da ga ne bi čudilo da naprednjacima, kao i u kampanji na prethodnim izborima maja 2012. godine ponovo zabranjuju spotove i naveo da je očigledno da je sprega Miroslava Miškovića i političkih tajkuna jača nego što se mislilo.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić kazao je danas u emisiji B92 "Kažiprst", govoreći o žalbi Delte, da je jasno "da je veliki uticaj tajkunsko-političke mafije na opštu političku scenu i na pojedine institucije".On je rekao da "Delta predstavlja oličenje tajkunske moći Miroslava Miškovića". "Mi na ovim izborima moramo da se izborimo da ta tajkunsko-politička klasa ne donosi odluke", kaže Đurić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.