RRA o zastupljenosti stranaka u medijima

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA o zastupljenosti stranaka u medijima

Najzastupljenija u predizbornoj kampanji u informativnom programu televizija u Srbiji je koalicija okupljena oko SNS-a, zatim koalicija sa DS-om na čelu, kao i koalicija oko Borisa Tadića i NDS-a, navodi RRA. Investicije i nova radna mesta najčešće su teme u dosadašnjoj kampanji.

U predizbornoj kampanji u informativnom programu televizija u Srbiji najzastupljenija je koalicija okupljena oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske napredne stranke sa 20,16 odsto, druga je koalicija koju predvodi Demokratska stranka sa 16,51 odsto, a treća koalicija oko Borisa Tadića i Nove demokratske stranke sa 14,05 odsto, navodi se u izveštaju RRA.

Prema podacima Republičke radiodifuzne agencije, četvrta po zastupljenosti je koalicija SPS-PUPS-JS sa 11,7, a peta Liberalno-demokratska partija sa 8,99 odsto.

Šesta je Demokratska stranka Srbije koja je u informativnom programu bila zastupljena sa 8,58 odsto a sedma Ujedinjeni regioni Srbije Mlađana Dinkića sa 7,31 odsto.

Sve ostale izborne liste su zastupljene sa po manje od četiri odsto u programu.

Na Prvom programu RTS-a je u informativnom programu bilo najviše SNS (20,52 odsto), NDS (15,38 odsto), DS (13,37 odsto), SPS-PUPS-JS (12,90 odsto), DSS (10,82 odsto) i URS (9,88 odsto), navodi se u izveštaju.

RRS ističe da su najveće razlike zabeležene na kanalu Hepi TV, gde su liste NDS sa 28,91 odsto i DS sa 25,57 odsto, ostvarile pet puta veću zastupljenost od SNS sa 4,93 odsto.

Istovremeno, na televiziji Pink je lista SNS tri puta zastupljenija od liste DS (32,53 - 10,58 odsto), dok je na B92 evidentirana takođe tri puta veća zastupljenost liste naprednjaka u odnosu na listu NDS (25,65 - 8,42 odsto).

Na televiziji Prva liste LDP (25,24 odsto) i NDS (24,72 odsto) dva puta su zastupljenije od liste SNS (12,46 odsto).

U prvih mesec dana predizborne kampanje najzastupljenije teme su bile posvećene investicijama i novim radnim mestima, ekonomskoj i poreskoj politici, socijalnoj politici i zdravstvu, kao i reformama.

Kosovo i Metohija je kao tema bila zastupljena samo sa 3,20 odsto u predizbornim emisijama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS najzastupljeniji u medijima, prate je DS i NDS

Izvor: Akter, 07.Mar.2014

Najzastupljenija u predizbornoj kampanji u informativnom programu televizija u Srbiji je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke sa 20,16 odsto

Nastavak na Akter...

SNS: Za vreme DS penzioneri strahovali za penzije

Izvor: Mondo, 07.Mar.2014

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je u vreme vladavine Demokratske stranke, Borisa Tadića i Dragana..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.