RIK nema podatke o nedostajućim listićima

Izvor: RTS, 11.Maj.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK nema podatke o nedostajućim listićima

Nije bilo prigovora i nemamo podataka o 3.000 navodno nedostajućih listića sa predsedničkih i parlamentarnih izbora, rekao predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić.

Predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić kaže da ta komisija nema podataka o 3.000 navodno nedostajućih listića sa predsedničkih i parlamentarnih izbora.

"Nemamo takav podatak, nije bilo prigovora", rekao je Grgić u odgovoru agenciji Beta na pitanje da li je RIK >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konstatovao da nedostaje 3.000 glasačkih listića.

Lideri SNS-a su juče novinarima pokazali vreću sa, kako su rekli, 3.000 glasačkih listića pronađenih u jednom kontejneru, tvrdeći da su oni zamenjeni listićima na kojima su bili zaokruženi kandidati vladajuće koalicije.

Funkcioner DS-a Oliver Dulić i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekli su da pretpostavljaju da su ti listići iz Zaječara i da ih je uzeo jedan član naprednjaka. Srpska napredna stranka je to negirala i saopštila da su listići iz Vojvodine.

Predsednik Skupštine Zaječara Ivan Joković optužio je danas Pokret radnika i seljaka (PRS) za organizovanje nereda u Gradskoj izbornoj komisiji u tom gradu, kada su otpečaćene koverte sa izbornim materijalom.

Joković je rekao i da je sav materijal za lokalne izbore sačuvan, ali da nedostaje deo materijala za predsedničke i republičke izbore.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.