Promena novog tarifnog sistema gradskog prevoza

Izvor: Studio B, 16.Maj.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena novog tarifnog sistema gradskog prevoza

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je grad odlučio da promeni tarifni sistem u gradskom prevozu na predlog opštinskih odbora Srpske napredne stranke iz Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Gorcke, Sopota i Barajeva.

Ovi opštinski odbori SNS-a uputili su zahtev sa više hiljada potpisa građana iz prigradskih opština koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su se žalili na visoke cene prevoza.

- Razmatrajući tu inicijativu došli smo do podataka da građani prigradkih opština u Beogradu više desetina godina plaćaju mnogo više cene gradskog prevoza nego što plaćaju građani koji žive u samom Beogradu - rekao je Vesić, gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

On je naveo da će u periodu između 1. septembra i 1. januara biti potpuno promenjen tarifni sistem gradskog prevoza tako što će biti ukinuti ITS 1 i ITS 2 koji sad postoje i grad će biti podeljen na četiri zone koje će biti crvena, žuta, zelena i plava, i dodao da će novi tarifni sistem pratiti zone koje su građanima već poznate iz sistema Parking servisa.

- Sadašnji ITS 1 će biti podeljen na tri zone a četvrta zone biće sadašnji ITS 2. To će omogućiti da prevoz za građane iz prigradkoih opština bude jeftiniji,a mi očekujemo da će sniženje cene biti i do 30 odsto. Ono što je novo za građane koji žive u okviru sadašnjeg ITS 1 je da će oni moći koristeći samo jednu zonu da plaćaju nižu cenu prevoza, odnosno da racionalnije koriste prevoz zavisno od toga koju zonu koriste - rekao je Goran Vesić.

Vesić je izjavio da je grad istovremeno sproveo brojanje putnika i brojanje saobraćaja, pa će se tako istovremeno sa novim zonama i novim cenama koje će nastupiti u gradskom saobraćaju promeniti i jedan broj linija javnog gradskog preduzeća.

- Brojanjem putnika i saobraćaja ustanovili smo da postoji određen broj linija koji je potpuno preopterećen a u isto vreme postoji određeni broj linija koji je nedevoljno iskorišćen, tako da će nešto linija biti promenjeno jer desetinama godina unazad niko nije menjao linije kako se grad razvijao. Sada će linije biti promenjene tako što će pratiti potrebe građana. Naš novi tarifni sistem biće pravedniji i bolji za Beograđane. Biće nižih cena i građani će moći lakše da koriste gradski prevoz - naveo je Goran Vesić.

On je dodao da je što se tiče obnove voznog parka gradskog saobraćajnog preduzeća grad Beograd potpisao ugovor sa sa Ikarbusom za novih 30 autobusa i da se očekuje još jedno potpisivanje ugovora za još 20 autobusa posle rebalansa budžeta.

- Takođe u julu mesecu ćemo raspisati tender za 5 električnih autobusa, koji će ići centrom grada kroz neke male linije. Na taj način krećemo novi eru gradkog prevoza gde ćemo se više okrenuti ka ekologiji, ka vidovima energije koje su bolje za naše okruženje.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vesić: Na zahtev SNS jeftiniji prevoz

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2015

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će tarifni sistem gradskog prevoza biti potpuno promenjen između 1. septembra i 1. januara kao i da će tim promenama cena prevoza za stanovnike prigradskih opština biti niža i do 30 odsto..."Razmatrajući inicijativu opštinskih odbora Srpske napredne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.