Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predizborna kampanja SNS iako izbora još nema

VRANJE

Srpska napredna stranka u Vranju uveliko je počela predizbornu kampanju iako će redovni izbori na republičkom i lokalnom nivou biti održani na proleće 2020. godine. Izvesno vreme jednom nedeljno članovi ove stranke koji su na nekoj od važnijih funkcija u gradu održavaju konferencije za novinare u prostorijama SNS na kojima prezentuju rezultate koje su ostvarili u periodu od >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kada su u Vranju na vlasti.

Poslednja u nizu je ona koju je održao načelnik Gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović.

On je rekao da je konferencija za medije zakazana u cilju unapređenja transparentnosti jedinica lokalne samouprave i predstavljanja rezultata rada svih funkcionera SNS, ali i obaveštavanja javnosti o svim aktuelnostima koje se dešavaju na lokalu, a koja su od značaja za ostvarivanje prava građana i interesa pred organima uprave.

Tako je Aritonović novinarima govorio o unapređenju kvaliteta pružanja usluga građanima.

„Unapređeni su kvalitet pružanja usluga našim građanima i radna disciplina u samoj Gradskoj upravi. Građani su svedoci da sada nije slučaj da stranke čekaju po hodnicima zbog nekog službenika koji u radno vreme ispija kafu u nekom od gradskih kafića”, ističe Aritonović.

On kaže da je unapređen rad Uslužnog centra, gde je na samom ulazu postavljena kutija za primedbe i sugestije građana.

“Iz tih sugestija došli smo na ideju kako da unapredimo rad službi Uslužnog centra. Zapažanja naših građana su itekako dobra i realna. Digitalizacija je na viši nivo podigla kvalitet usluga. Obezbedili smo našim građanima izdavanje izvoda iz matične knjige rođenih i izvode državljanstva bez obzira na mesto rođenja, jer smo uneli sve podatke iz matičnih knjiga u elektronsku bazu podataka. Posao nije bio lak, ali smo za četiri meseca formirali kompletnu bazu podataka. Postavljeni su terminali za bezgotovinsko plaćanje, redovno se preko gradskog sajta građani izveštavaju o aktivnostima Gradske uprave i Vranje je sada zvanično na sedmom mestu po transparentnosti rada“, istakao je.

Aritonović je rekao da je unapređen i rad  lokalne poreske administracije.

“Prošle godine imali smo projekat Švajcarske agencije za razvoj, “Forma poreza na imovinu”, na kome je 16 lica bilo angažovano kroz projekat na terenu. Oni su izvršili popis svih objekata i merenje njihovih kvadratura. Sada u potpunosti možemo da naplatimo porez jer je veliki broj objekata, kako stanbenih, tako i privrednih, bio van sistema i tu nije ubiran porez. Uspostavili smo time princip pravičnog i jednakog oporezivanja što je jedan od osnovnih principa poreske politike u svakoj savremenoj lokalnoj samoupravi. Svakako je time uvećan prihod koji se sliva u budžet grada po tom osnovu.

Određene gradske službe preseljene su u adekvatan poslovni prostor koji je u svojini grada.

On je dodao da je svoje saradnike pažljivo birao.

“Situacija se dosta poboljšala. Kada imate tim sa kojim možete da radite bez nekog bojkota olakšan je rad Gradske uprave i mnogo je lakše postići određene rezultate u takvim uslovima”, smatra načelnik Aritonović.

 Izvršeno je i ocenjivanje svih službenika GU.

“Nekima je na taj način stavljeno do znanja da bi trebalo bolje da rade, drugi su opet dobili priznanje za njihov dobar i kvalitetan rad. Prvi put se u GU vode disciplinski postupci i to je  svakako od značaja. Ukoliko nešto nije dobro, ukoliko neko ne radi ili se ne ponaša onako kako treba, mora da bude sankcionisan i to vidim kao jedan vid odgovornosti prema našim građanima i kao moju obavezu”, smatra Aritonović.

Govorio je i o novom Zakonu o komunalnoj policiji koji je stupio na snagu 16. jula i koji donosi novine u radu značajne za građane. Zakon predviđa veća ovlašćenja za komunalne  policajce, ali i veću odgovornost, istakao je  Aritonović.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.