Polemika SNS i DS oko kupovine poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika SNS i DS oko kupovine poslanika

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović optužio je danas Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da se bave kupovinom poslanika u Skupštini Vojvodine. Demokratska stranka saopštila je danas da SNS dve i po godine potkupljivanjem, pretnjama, ucenama i zastrašivanjem "uteruje" poslanike u svoju poslaničku grupu u Skupštini Vojvodine.

Mirović je novinarima ispred Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine rekao da je jutros "kupljena" poslanica Pokreta "Snaga Srbije" Vera Ugričić Ilić, koja je prešla u Demokratsku stranku.

On je to nazvao "najsramnijim načinom" da se rekonstruiše pokrajinska Vlada.

Prema njegovim rečima, poslanica je "kupljena" novcem koji je ostao od Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Na pitanje da li ima informacije ko su konkretni ljudi koji su se bavili kupovinom poslanika, on je rekao da je reč o istim ljudima koji su davali telefonske naloge da se dele krediti iz Razvojne banke i Fonda za kapitalna ulaganja.

"U pitanju je truli, goli interes održanja u foteljama", rekao je Mirović.

Iznuđena većina za pokrajinsku vladu

"Rekonstruisana pokrajinska vlada formira se sa iznuđenom većinom i bićemo svedoci nastojanja DS i LSV da održe jalovu većinu, vlast i privilegije", kazao je Mirović.

"Formira se iznuđenom većinom u kojoj nerado učestvuje SVM, a zvanično ne učestvuje ni SDS, nego deo njihovih poslanika koji su pre nekoliko meseci napustili DS, a sada i poslanički klub SDS", rekao je Mirović za Novosti.

Prema njegovom mišljenju, SVM nema i ne želi da ima ulogu koja bi na jasniji i dugoročniji način imala smisla u rešavanju političke krize u Vojvodini.

"Njihova politika je kratkoročna, osluškuju šta se dešava u poslaničkim redovima i traže partnere koji mogu da namaknu određeni broj poslanika", rekao je Mirović.

Na pitanje snosi li SVM, kao 14-to godišnji partner DS i LSV, odgovornost za ovakvo stanje na političkom planu, potpredsednik SNS kaže da odgovornost SVM nije velika, jer su u malom procentu bili zastupljeni u vladi, "ali od dela odgovornosti ni SVM ne može da pobegne, jer su im godinama pružali podršku".

"Ako ih i sada podrže, daće im blanko kartu za sve ono što će pokrajinska vlada uraditi do kraja mandata. Ili još bolje, za sve ono što neće uraditi, jer ne ume to da radi", rekao je Mirović.

On je naveo da su SNS i SVM, koji su u koaliciji na republičkom nivou, imali više razgovora.

"Iz njih smo uvek izlazili sa zajedničkim imeniteljem da su potrebne promene do kojih se u ovom trenutku ne može, da je pokrajinska vlada ušla u jalovu fazu, bez snage i moći da definiše interese pokrajine. Ali na takvom zajedničkom zaključku se razgovor SNS i SVM završavao", rekao je Mirović.

"Više od toga bilo je nerealno očekivati, jer je SVM saopštila da želi da sačuva i svoje stranačke stavove", kazao je Mirović.

Skupština APV Vojvodine raspravlja o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

DS: SNS dve godine potkupljuje i ucenjuje poslanike

"Šest poslanika su na taj način uterali u svoje redove. Nije čudo da je takva praksa dojadila pojedinim časnim poslanicima iz njihove poslaničke grupe", navode demokrate u saopštenju.

Ranije danas, potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je da se rekonstrukcija vojvođanske vlade obavlja kupovinom poslanika i zatražio da ta praksa bude prekinuta, a SNS je saopštila da žali lidera DS i predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića koji je, kako su naveli, morao da "ukrade" jednog poslanika da bi ostvarili većinu.

Prema Mirovićevim rečima, "kupljena" je poslanica Pokreta snaga Srbije Vera Ugričić Ilić, koja je jutros prešla iz poslaničke grupe koju predvodi SNS u poslaničku grupu DS-a.

Na dnevnom redu Skupštine AP Vojvodine danas je rekonstrukcija Pokrajinske vlade, odnosno razrešenja i izbor potpredsednika Pokrajinske vlade i sekretara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović: DS i LSV kupuju poslanike, DS: Naprednjaci prete i ucenjuju

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2014

Potpredsednik SNS Igor Mirović optužio je Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da se bave kupovinom poslanika u Skupštini Vojvodine...Mirović je novinarima ispred Skupštine Vojvodine rekao da je jutros "kupljena" poslanica Pokreta "Snaga Srbije" Vera Ugričić Ilić, koja je prešla...

Nastavak na Radio 021...

Igor Mirović: Iznuđena jalova većina za pokrajinsku vladu

Izvor: Kurir, 03.Nov.2014

Formira se iznuđenom većinom u kojoj nerado učestvuje SVM, a zvanično ne učestvuje ni SDS, nego deo njihovih poslanika koji su pre nekoliko meseci napustili DS, a sada i poslanički klub SDS, rekao je potpredsednik SNS..BEOGRAD - Rekonstruisana pokrajinska vlada formira se sa iznuđenom većinom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.