Polemika SDS i SNS oko kredita u francima

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika SDS i SNS oko kredita u francima

Prisustvo udruženja bankarskih klijenata Efektiva u Skupštini Srbije, koji su sa galerije pratili sednicu uz transparent "Radite za narod a ne za strane banke", izazvalo je polemiku opozicije koja traži zakonsku zaštitu građana zaduženih u francima i drugim stranim valutama, i Srpske napredne stranke.
Zamenik šefa poslaničke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe Socijaldemokratske stranke (SDS), Janko Veselinović pozdravio je članove Efektive i od poslanika zatražio da se uzdignu iznad stranačkih interesa i da pokušaju da stanu na stranu ljudi koji su, kako je rekao, oštećeni "zelenaškim kamatama banaka u Srbiji", prenosi Tanjug. 
"Da li ćete stati na stranu banaka, zelenaških kamata ili ćete pokušati da zaštitite građane koji traže samo jedno pravo, osim da otplaćuju kredite, da žive uporedo, jer oni su dovedeni u situaciju da niti mogu otplaćivati kredite, niti mogu da žive?", rekao je Veselinović poslanicima i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.
On je predložio da se u dnevni red uvrste predlozi izmena zakona o Narodnoj banci i zaštiti korisnika finansijskih usluga, što je Skupština Srbije većinom glasova odbila.
Poslanik SNS Marjan Rističević rekao je da su rešenja koja je predložila poslanička grupa SDS marketinški predlozi zakona.
On je ocenio da je unošenje transparenta u Skupštinu "nezapamćen incident" kao i što se to, kako je ocenio, pretvorilo u "stranačku egzibiciju".
"Nemam ništa protiv da se i ubuduće zovu gosti, nemam ništa protiv da se ti krediti revidiraju i pretvore u evre, ali moram da napomenem da se oni koji ih danas brane, u stvari brinu samo kako da ih sahrane", ocenio je Rističević.
On je kazao da su 2007. i 2008. godine, kada su uzimani krediti indeksirani u stranoj valuti, guverner Dejan Šoškić i drugi, kako je naveo: finansijski stručnjaci iz DS, govorili da je najsigurnije dizati kredite u švajcarcima.
"I zbog toga danas naši građani trpe posledice", dodao je Rističević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žrtve "švajcarca" na skupštinskoj galeriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2015

Prisustvo predstavnika udruženja Efektiva koji su se pojavili s transparentom na galeriji skupštinske sale izazvao je novu polemiku među poslanicima SNS i SDS, koji su se i ovog puta međusobno optuživali ko je krivac za nevolje građana koji imaju kredite u švajcarskim francima...Naprednjaci su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.