Polemika DS i SNS o lečenju dece u inostranstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DS i SNS o lečenju dece u inostranstvu

Sednicu Skupštine Srbije danas u popodnevnim časovima obeležila je polemika vladajuće većine sa demokratama o lečenju dece u inostranstvu i "hajci" na Fondaciju "Podrži život" i osnivača te fondacije glumca Sergeja Trifunovića.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je da su neprimerena izjava ministra zdravlja Zlatibora Lončara i optužbe protiv fondacije upućene da bi, kako je ocenila, vlast sakrila činjenicu da nije na dobar način odgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na potrebe građana Srbije koji moraju da se leče u inostranstvu.

Kako je navela, Lončar je rekao da su fondacije koje prikupljaju novac putem SMS poruka poznate po tome da su "korumpirane i da paušalno donose odluke o tome ko treba i gde da se leči" i da se kocka sa parama koje su građani uplatili za lečenje dece u inostranstvu, a da zaboravlja koliko su samo puta te fondacije nekome spasile život.

Ona je kazala da te fondacije rade posao koji bi trebalo da radi Vlada Srbije, a da ih vlada "blati i kleveće i organizovano vidi hajku protiv njih u svojim tabloidima i svojim televizijama".

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da je hajka i laž kada se postave na društvenim mrežama fotografije poslanika SNS uz natpis da su to poslanici koji glasaju protiv rešenja da se deca leče.

"Laž je da su poslanici protiv toga. Ovi ovde ljudi su izglasali Zoin zakon pre više od tri godine, a podržavaju Vladu Srbije koja je osnovala budžetski fond o lečenju retkih bolesti", istakao je Orlić.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević je rekao da je on video samo u jednim novinama na naslovoj strani natpise protiv Sergeja Trifunovića i dodao da se zalaže da se ispita poslovanje svih humanitarnih fondacija i da se utvrdi da li je bilo zloupotrebe ili ne.

Poslanici SNS su pitali šta su uradili poslanici sadašnje opozicije dok su bili na vlasti i koliko su novca izdvajali iz budžeta za te namene.

Polemike je bilo na kratko i oko 5. oktobra 2000. i o bivšim funkcionerima Demokratske stranke Draganu Đilasu i Oliveru Duliću i navodnim malverzacijama na šta je reagovala poslanica DS Gordana Čomić.

"Koliko god se, siroti vi, trudili da demokrate oblatite i sahranite ... DS je seme kad god ih sahranjuju", rekla je Čomić.

Ona im je poručila i da ne treba da se "plaše" ideje o modernizaciji Srbije koju nosi DS.

"Ona je na korist svima, čak i onima koji ljube nasilje, ljube propagandu i onima koji misle da mogu pobeći od DS ideje o evropskoj Srbiji", rekla je Čomić.

Na dnevnom redu sednice je načelna rasprava o izmenam i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine , Odluci o izmeni finansijskog plana RFZO i nekoliko ekoloških sporazuma.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.