Plemeniti Vučić ili neverni Toma? Ili...

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plemeniti Vučić ili neverni Toma? Ili...

U zemlji Srbiji nikada nije dosadno, a tako će biti sve dok je nama naših političara. Naime, sumnjali smo, nagađali, naprednjaci su agitovali, a On je sve vreme pričao - neću da budem predsednik. Ali, avaj, kad mogu drugi da budu malo ovo, malo ono, što ne bi mogao i Aleksandar Vučić? Oprobao se već kao premijer, toliko ga je bilo po medijima, da smo već i zaboravili da je neko drugi ikada ranije obavljao tu funkciju. E, sad je rešio da malo vidi i kako je to biti predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Doduše, kaže, nije hteo, ali stranka navalila, zarad naroda i države Srbije. A ima li šta preče od toga? Toma, eto, nije preči, to smo videli. Jer, voli Aleksandar Vučić Tomislava Nikolića, ali Srbiju voli više. I izdade svog drugog političkog oca. Onog prvog, izdao je davnih dana, zajedno sa ovim drugim... Opet, zbog Srbije, nikako radi vlastitih interesa.

Morao je Vučić da objavi kandidaturu, video je da Nikolić nije sigurna karta za pobedu, pa je bilo vreme za ozbiljne korake. Da je situacija ista kao pre, recimo, skoro godinu dana kada su bili i parlamentarni izbori, bila bi druga priča. Ovako, sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem u igri, stvar postaje ozbiljna. A kako premijer brine o građanima Srbije, rešio je da se žrtvuje i postane predsednik. Ili bar da pokuša. Jer, ko može da bude bolji vođa od njega?

A Toma? Sve je to stoički podneo. Što bi rekao Đole Balašević "širok osmeh i zlatan zub, znam da nije ti lako al' danas nemoj biti grub..." Organizovao je prijem povodom Dana državnosti, proslavio rođendan, čak i ugostio Aleksandra Vučića. Pozdravili su se, rukovali, malo popričali... A predsednik je onda poručio svima: Nema uzmicanja i povlačenja! Svi su pomislili da je tu reč o uzmicanju Srbije pred neprijateljima, ali, izgleda da je on time hteo da pošalje poruku nekom drugom.

Elem, izgleda da je Tomislav Nikolić rešio da stane na crtu Aleksandru Vučiću i ipak se kandiduje za predsednika Srbije. I tu je sve postalo još zanimljivije. Armija Vučićevih sledbenika odmah se razgoropadila zbog "Nikolićeve izdaje" (ma nije moguće) i "sramotne odluke". Zamerali su Tomi što je na taj način odreagovao na pažnju koju mu je plemeniti premijer ukazao. Sad još samo fali da ga optuže za državni udar, pa da nastane kompletan cirkus.

Najčudnije od svega je to što je premijer zanemeo. Prvi put, eto, nije imao ništa da kaže, samo je ćutao. Doduše, ćuti i Toma. Možda su se sad obojica našli u čudu. Jedan dan svi pišu kako je Vučić izdao Nikolića, sad, pak, svi optužuju Nikolića da je izdao Vučića. Nekako su se pogubili u toj priči, pa ne znaju više ko je od njih žrtva, a ko izdajnik. Sa njihovom prošlošću nije lako to raščivijati, biće potrebno vremena...

U celom tom cirkusu, srećan je verovatno samo još Siniša Mali, koji se verovatno nada da će sad svi da pišu o Tomi i Aci, pa će malo da zaborave na njega i njegove afere. Mada, bliže se izbori, možda negde u tišini planira neku novu akciju, ko zna...

Sve u svemu, pred nama je uzbudljivo proleće. Možda su naprednjaci uzdrmani, a možda je ovo samo njihov način da slude narod. Jer, kao da se domaća javnost malo dozvala pameti, pa se u poslednje vreme sve češće može čuti zadovoljstvo zbog novih lica na političkoj sceni. A građani su se konačno našli pred novim izborom - Janković ili Jeremić?

Sve ovo je opasno unervozilo vladajuću stranku, a novonastala situacija možda je samo njihov očajnički pokušaj da skrenu pažnju na sebe. Tako je možda i ceo cirkus oko kandidata za predsednika zapravo pokušaj da vrate loptu na svoj teren, pošto je sasvim očigledno da se ponovo sve vrti oko dve osobe - Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Mislite o tome...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.