Pirotskim opozicionarima se pridružio nezavisni odbornik

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2023, 18:24

Pirotskim opozicionarima se pridružio nezavisni odbornik

Dejan Pančić, odbornik u pirotskom parlamentu koji je na to mesto izabran sa liste Grupe građana "Rođeni za Pirot", promenio je stranu i od sada će biti u takođe opozicionoj odborničkoj grupi "Najbolje za Pirot". Kaže da je došlo vreme da svi moraju da udruže protiv vlasti Srpske napredne stranke i da se zbog toga odlučio za prelazak u tu lokalnu političku opciju.

Odbornička grupa "Najbolje za Pirot" osvojila je 7 odborničkih mesta na lokalnim izborima 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine, ali su u međuvremenu ostali bez jednog mesta - MIlinka NIkolić, koja je takođe i poslanica u republičkom parlamentu, pristupila je Ekološkom ustanku i od tada je nezavisna odbornica u pirotskoj Skupštini.

Sada su opet na istom broju odbornika, pristupanjem Pančića, a šef te odborničke grupe Žarko Todorović kaže da se njihovoj borbi za bolji Pirot novi član pridružuje kao nezavisni odbornik.

Sve ovo je najava većeg ukrupnjavanja na opozicionoj sceni. Kao stožer opozicije sakupljamo sve one ljude koji žele da nam se pridruže u borbi za bolji i pravedniji Pirot, a prva prilika su naredni lokalni izbori - kaže Todorović.

Šef dela opozicije kaže da aktulena, autistična vlast, gleda samo svoje interese, dok su interesi građana u drugom planu.

Borimo se da ispunimo obećanja data građanima. Borimo se protiv kriminala i korupcije, za kvalitetno zdravstvo, za domaćinsko upravljanje novca građana, protiv siromaštva i za ostanak mladih ljudi u Pirotu - kaže on.

Pančić kaže da je odluku doneo jer trenutno nema treće opcije, samo vlast oličena u Srpskoj naprednoj stranci i opoziciona grupa "Najbolje za Pirot".

Ćesto kažem i da je bavljenje politikom da i komšijino dete ima jednu čokoladu, a ne moje dve. Ovo je borba za goli život, za mogućnost da se preživi u vreme ovog SNS zla i ličnih interesa - kaže Pančić.

Podsetimo, pirotski parlament broji 56 odbornika, a osim naprednjaka, u lokalnom parlamentu predstavnike ima još 5 stranaka i grupa građana - "Najbolje za Pirot", Socijalistička partija Srbije, Pokret "Rođeni za Pirot", POKS i Srpska desnica.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.