Izvor: S media, 02.Sep.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić: SNS pokušava da osvoji vlast silom

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ooptužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) i njene parnere da pokušavaju da vlast u tom gradu osvoje "silom".

Pavličić je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da su plakati sa njegovim likom, na kojima piše "Gotov je!" bili izlepljeni i po zgradi u kojoj živi s porodicom.

Ocenio je da SNS i njeni partneri šire "političku histeriju" kojom se narušavaju ugled i stabilnost grada.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rade samo zato da bi vlast preuzele stranke koje vladaju i na republičkom nivou i da se podeli plen. Pa, ne osvaja se vlast silom. Čemu onda izbori?", kazao je Pavličić.

On je ranije izjavio da je zbog svega što se dešava morao da izmesti i porodicu iz Novog Sada.

"Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća"

Pavličić je najoštrije je danas osudio otkidanje table sa nazivom ulice Zorana Djindjića i šovinističke grafite koje su nepoznati počinioci ispisali.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava, ali to se dešava u atmosferi koja se stvara poslednjih mesec dana u Novom Sadu, gde se ne preza ni od čega u političkoj borbi", rekao je Pavličić agenciji Beta.

Nepoznati počinioci otkinuli su noćas tablu sa nazivom Ulice Zorana Djindjića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića. Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu.

Na istoj fasadi ćiriličnim pismom je napisano i: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća".

Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević najavio je da će novoformirana koalicija u tom gradu sutra obelodaniti koalicioni sporazum, po kojem će gradonačelnik biti iz redova SNS-a, a predsednik Skupštine is SPS-a.

(Beta)

Foto: Infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.