Pastor: Velike šanse za dogovor DS i SNS

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Velike šanse za dogovor DS i SNS

Ustav je veoma složena i ozbiljna stvar za koju ne bi smeli da budu presudni odnosi tipa ko je s kim partner a ko opozicija, pošto je reč o pitanjima koja su trajnija i značajnija nego aktuelna partnerstva, kaže Ištvan Pastor.

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM dodaje da njegova partija nije podržala Deklaraciju o promeni Ustava zato što je u proteklih oko 150 godina u proseku na svakih 17 godina Ustav menjan iz korena.

"To govori da su te promene uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rađene naprečac, za dnevnopolitičke potrebe. Treba o Ustavu pokrenuti široku društvenu raspravu u kojoj se neće žigosati neistomišljenici, kao što je bilo u utorak na sednici Skupštine Vojvodine", smatra Pastor.

On je naveo da ima mnogo spornih stvari u tekstu Deklaracije, jer taj dokument odražava mišljenje samo dela Skupštine Vojvodine i dodao da je "nejasno kako predlagači doživljavaju pitanje finansiranja i svojine pokrajine".

Na pitanje da li je pokrajinska vlada praktično pala budući da je za dokument glasalo svega 64 od ukupno 120 poslanika, Pastor je rekao da "mnogi to tvrde zbog dnevnopolitičkog bildovanja rejtinga".

"To pitanje većine se stalno potencira, a za mene je aktuelnije - hoćemo li uspeti neka pitanja izvući iz dnevnopolitičkog sukobljavanja, sesti i razgovarati", rekao je lider SVM.

Pator je rekao i da ne može s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor DS i SNS biti postignut, ali su velike šanse.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.