Pajtić: SNS neće dugo ostati na vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: SNS neće dugo ostati na vlasti

Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je za list Danas da je na aprilskim izborima vlast krađom oduzela opoziciji više od 200.000 glasova i da će u parlamentu tražiti anketni odbor da se utvrdi ta krađa.

"Slično je i kada je reč o Vojvodini. Tamo sam sa listom DS tri puta pobeđivao Vučića i Nikolića, a sada su došli do vlasti u jednoj izbornoj utakmici u kojoj se od DS očekivalo da pliva kraul >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u trci sa vezanim rukama na leđima", rekao je Pajtić u intervjuu za list Danas.

On je ocenio, s obzirom na to kakvu izbornu listu ima koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), da SNS neće dugo ostati na vlasti.

"Kakvu listu imaju, očigledno je da ni pretnjama i ucenama neće uspeti dugo da vladaju i ponovo ćemo dobiti poverenje građana", rekao je Pajtić.

On je naveo i da je "neophodno da se objedine opozicioni potencijali" i da se u DS "vrate oni koji su iz nje odlazili, ali ostajali verni vrednostima za koje se borimo".

Pajtić smatra i da "ugledne ličnosti koje su podržale DS u kampanji moraju dobiti važno mesto u procesu definisanja politike stranke u narednom periodu".

Upitan da li je vraćanje Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u DS jedan od njegovih ciljeva, Pajtić je odgovorio da će "vrata DS biti otvorena za sve one koji žele da sa nama grade bolje društvo".

"DS želi da bude stožer, oko kojeg se okupljaju svi oni koji dele vrednosti za koje se svakoga dana borimo. Tu nije u pitanju ime ili stranka, već ono oko čega se okupljamo", rekao je Pajtić.

"Vučić nije uspeo da uništi DS"

On kaže da ne očekuje poziv Vučića za ulazak u novu vladu, niti bi se na takav poziv odazvao, ističući da su razlike između DS i Vučićevog režima nepremostive.

"Nepremostive su razlike između DS, koja se zalaže za vladavinu prava i poštovanje ljudskih sloboda, i Vučićevog režima, u kojem važi zakon jačeg oličen u fantomkama, ekipama sa crnim džipovima koje krstare Srbijom i prete, ucenjuju i tuku i službenim medijskim glasnicima koji svakog ko je protivnik ili kritičar režima provlače kroz medijsku kaljugu", rekao je Pajtić.

Odgovarajući na pitanje zašto će se ponovo kandidovati za predsednika DS, Pajtić je naveo da je jedini od svih predsednika stranaka sam sebi javno podigao lestvicu (verujući u etiku odgovornosti), rekavši da se povlači iz politike ako DS ostvari manje glasova nego na prošlim izborima.

On je istakao da je DS ostvarila više glasova i to u uslovima u kojima je "Vučić učinio sve da uništi DS, jer je to bio jedan od njegovih ciljeva na ovim izborima".

"Pored cepanja DS i pravljenja Levice Srbije, neposredno pred izbore, posle svih krađa, pretnji i medijske blokade, hapšenja naših članova koje je držao u pritvoru, a posle morao da ih pušta, nije uspeo. Preživeli smo, dobili više glasova i okupili opoziciju u odbrani izborne volje građana", naveo je Pajtić.

208
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPS i DS u koaliciji u Gadžinom Hanu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2016

U Opštini Gadžin Han nadomak Niša vlast su formirali SPS i koalicija oko Demokratske stranke, dok su u opoziciji ostali SNS i Jedinstvena Srbija, ali kako se čulo u lokalnom parlamentu, vrata su i njima otvorena...Saša Đorđević (SPS) zadužio je još jedan mandat na mestu predsednika Opštine....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.