Pajtić: Pobedićemo SNS, SNS: Pajtiću odlazi

Izvor: Mondo, 07.Jun.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Pobedićemo SNS, SNS: Pajtiću odlazi

Predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da će na pokrajinskim izborima pobediti Srpsku naprednu stranku. SNS ga poziva da da ostavku i još štošta mu poručuje...

Foto: Beta/Miloš Miškov

SNS je saopštenjem reagovala na izjavu Pajtića za dnevnu štampu i pozvala je vojvođanskog premijera da podnese ostavku na tu funkciju, istakavši da vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Demokratske stranke u Vojvodini direktno radi na štetu građana.

"Svi građani Vojvodine godinama su taoci jednog čoveka, šefa kriminalnog režima u Vojvodini, Bojana Pajtića, i njegove najgore i najduže vlasti u istoriji Srbije, koja je opljačkala i uništila sve što se moglo", navodi se u saopštenju SNS-a.

Ta stranka navodi da su "simboli vlade Bojana Pajtića i DS stravične zloupotrebe, korišćenje narodnih para za lično bogaćenje, uništavanje preduzeća, zatvaranje firmi, pljačkanje banaka, armija nezaposlenih, otimanje od svih, pa i od dece sa posebnim potrebama..."

"SNS poziva šefa kriminalnog režima u Vojvodini, Bojan Pajtića, koji ništa ne radi korisno i danima ne dolazi na svoje radno mesto, da pod hitno podnese ostavku i građane spase svoje štetočinske politike u pokrajini, koju je osiromašio i uporopastio", navode u SNS-u.

Na ovoj adresi tvrde da je krajnje vreme da predsednik DS-a podnese ostavku, pogotovo imajući u vidu da ima svega šest odsto podrške građana.

Pajtić je u intervjuu za "Kurir", upitan na osnovu čega veruje da će na narednim parlamentarnim izborima SNS koja, prema istraživanjima ima natpolovičnu većinu, biti poražena, odgovorio da SNS u ovom trenutku ima podršku četvrtine opšteg biračkog tela.

"Naš je zadatak samo, kada dođe trenutak izbora, da pokrenemo ogromnu većinu nezadovoljnih u Srbiji koji nisu izašli na izbore prošle godine. Danas SNS ima manju podršku nego što je imao Milošević kada je pao s vlasti", rekao je Pajtić.

Za sadašnju Vladu je rekao da je najneobrazovanija i da nikada i ni pod kojim uslovima u nju ne bi ušao.

Lider demokrata je rekao da DS ne očekuje novo cepanje, a da su priče o tome počele da se pojavljuju u medijima kada je predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio Vladi svoju platformu o Kosovu.

Tako, tvrdi Pajtić, državni vrh pričama o DS skreće pažnju s činjenice da nema jedistvenu politiku po pitanju teritorijalnog integriteta zemlje.

Predsednik DS je za 27. jun u Zrenjaninu najavio sledeći miting opozicije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.