PALILULA Počela rekonstrukcija Ulice Draže Pavlovića

Izvor: Blic, 19.Avg.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALILULA Počela rekonstrukcija Ulice Draže Pavlovića

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević i šef Odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Jovičić obišli su danas početne radove na asfaltiranju Ulice Draže Pavlovića na Paliluli, koje izvodi JKP "Beograd-put".

Milosavljević je rekao da Ulica Draže Pavlovića ima veliki značaj jer povezuje dve važne saobraćajnice, Takovsku i Cvijićevu ulicu.

- Vrednost radova je oko osam miliona dinara i biće završeni do kraja ovog meseca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Danas se uklanja asfaltna baza, zatim kreću radovi na nivelaciji i potom novo asfaltiranje. U ovom delu Beograda opštinska administracija nije imala dovoljno sluha i takta za mnoge probleme, zato se Grad Beograd direktno angažovao i ulica će u rekordnom roku biti završena. Ona će biti primer efikasnog i koordiniranog rada svih gradskih službi - istakao je Milosavljević.

On je naveo da je Grad Beograd u poslednjih nekoliko meseci pokrenuo rekonstrukciju velikog broja ulica, te da je na teritoriji Palilule za godinu i po dana delimično rekonstriusano 134 ulice, vrednosti oko 40 miliona dinara. Značajan poduhvat na opštini Palilula, dodao je, bila je i rekonstrukcija Zrenjaninskog puta, a vrednost te investicije je bila oko 70 miliona dinara.

- Do kraja godine iz budžeta grada opredeljeno je 45 miliona za rekonstrukciju jednog broja ulica. U dogovoru sa republikom grad će u narednom periodu preuzeti upravljanje nad 93 kilometra državnih puteva. To je nova mogućnost da Grad Beograd svojim sredstvima, organizacijom i na pravi način brine o infrastrukturi na području grada - naglasio je Milosavljević.

Jovičić je kazao da je Odbornička grupa SNS-a u Skupštini Beograda zajedno sa svim javnim preduzećima i u razgovoru sa građanima došla do zaključka da je potrebno da radimo na potpunoj decentralizaciji grada Beograda.

- Na opštini Palilula gotovo petnaest godina se nije dovoljno radilo za sugrađane. Mi radimo u centru grada, ali tako radimo i u Padinskoj skeli, Borči, Višnjičkoj banji, Slancima, Velikom Selu i svim ostalim prigradskim i ruralnim delovima. To je dokaz da ulazimo u fazu ispunjenja naših obećanja iz predizborne kampanje, kao i u proces donošenja novog zakona o glavnom gradu i statuta. Želimo da u razgovoru sa građanima dođemo do najboljih ideja i budemo njihov servis - zaključio je Jovičić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.