Ovaj saziv usvojiće kodeks ponašanja poslanika

Izvor: Akter, 31.Avg.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj saziv usvojiće kodeks ponašanja poslanika

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izrazio je danas očekivanje da će sadašnji saziv parlamenta usvojiti dugo očekivani kodeks ponašanja narodnih poslanika

"Predlog kodeksa rađen na osnovu iskustava drugih evropskih parlamenata i verujem da će takav dokument naići na razumevanje svih poslaničkih grupa, jer oslikava evropske vrednosti u parlamentu", rekao je Babić novinarima.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je uveren da će taj kodeks "uozbiljiti" raspravu u Skupštini Srbije, ali i uticati na ponašanje poslanika na svakom javnom mestu.

Prema njegovim rečima, kodeks ne može obuhvatiti sve situacije i etičke norme, ali će biti čvrsta prepreka sukobu interesa poslanika i garant veće javnosti rada parlamenta jer će definisati obavezu otvorenosti prema medijima i građanima.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.