Održani prvi razgovori SNS i SPS o novoj većini

Izvor: Blic, 28.Avg.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održani prvi razgovori SNS i SPS o novoj većini

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu započela je večeras zvanične razgovore sa Gradskim odborom Socijalističke partije Srbije Novi Sad oko formiranja nove većine u novosadskom parlamentu.

- Prvi zvanični preliminarni razgovori održani su danas i ne bi bilo korektno da iznosim detalje razgovora dok su oni u toku - rekao je predsednik novosadskih naprednjaka Miloš Vučević, dodajući da će razgovori biti nastavljeni narednih dana.

On je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će o rezultatima pregovora javnost biti obaveštena kada oni budu završeni, baš kao što je to bio slučaj kada je SNS pregovarala s Odborničkom grupom "Svi za Novi Sad".

Ranije danas Vučević je kazao da veruje da će sa SPS-om biti postignut dogovor i da će u Skupštini Grada Novog Sada biti formirana nova vladajuća većina.

Predstavnici četiri odborničke grupe u Skupštini Novog Sada predali su danas nešto posle 12 sati predsednici Skupštine Aleksandri Jerkov zahtev za sazivanje vanredne sednice novosadskog parlamenta.

Aleksandra Jerkov trebalo bi da najkasnije do 12. septembra sazove vanrednu sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za smenu čelnih ljudi tog tela, koju su danas podnela 34 odbornika.

Iz novosadskog parlamenta je saopšteno da će Jerkov, na osnovu dogovora sa koalicionim partnerima, u zakonom predviđenom roku sazvati sednicu Skupštine grada Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.