Nova smena ministara u januaru?

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova smena ministara u januaru?

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti, dok poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić kaže da će rekonstrukcije svakako biti, ali da do toga neće doći uskoro.

To je Jovičić rekao za B92, ne precizirajući kada bi to moglo da se desi. Kako je rekao, SNS je, kada je došla na vlast, najavila proveru ministara za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << otprilike svakih šest meseci.
Na pitanje da li su, prema njegovom mišljenju, ministri imali dovoljno vremena da pokažu efikasnost, rekao je da do rekonstrukcije neće doći sutra, ali je ministrima poručio da paze.  Novosti pišu, pozivajući se na svoje izvore, da će do nove smene ministara doći u januaru.
Ukoliko se to desi, to će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet Aleksandra Vučića. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto, 4. avgusta izabran Dušan Vujović, nakon čega je na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko Sertić.
Kako pišu Novosti, Vučić je već naložio ministrima iz SNS da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.
Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.
U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odluciti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložice njegovu smenu.
Kako saznaju Novosti, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu učinjenog i propuštenog.
Na osnovu isplaniranog redosleda poteza, Vučić bi trebalo da sredinom januara, posle božićnih praznika, predloži novu rekonstrukciju kabineta.  Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi.
Milićević: Odgovor o rekonstrukciji može da da Vučić

Poslanik SPS Đorđe Milićević izjavio je da jedino premijer ima pravo i legitimitet da odgovori na pitanje o rekonstrukciji vlade, koja je po mišljenju te partije, od konstituisanja do danas pokazala da rešava probleme.
„Jedini koji može u ovom trenutku i koji ima potpuno pravo i legitimitet da da odgovor na pitanje o rekonstrukciji vlade je premijer Aleksandar Vučić. Što se tiče SPS, stranke koja jeste deo vladajuće koalicije, kao stranka koja je vrlo jasno rekla početkom konstituisanja da želimo da delimo vrednosti i odgovornosti ove vlade, mogu da kažem da mi jesmo zadovoljni svim onim što je ova vlada učinila i uradila od konstituisanja do danas“, rekao je Milihević u parlamentu.
On je novinarima rekao da vlada ide sigurnim putem koji je trasiran ekspozeom premijera Vučića i da unutar vlade postoji potpuna saglasnost i jedinstvo, odlučnost i opredeljenost u realizaciji ciljeva i načela.
„Za period od konstituisanja do danas vlada je po mišljenju poslaničkog kluba SPS pokazala ono što je najvažnije – sposobnost najpre da rešava probleme, da ide u susret problemima, a ne da okreće glavu, da vodi jednu odgovornu politiku „bez maski“, rekao je Milićević.
Izvor: tanjug.rs/Novosti
The post Nova smena ministara u januaru? appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.