Nikolić u utorak razgovara sa SNS i imenuje mandatara

Izvor: Prva.rs, 18.Apr.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u utorak razgovara sa SNS i imenuje mandatara

Nikolić je razgovarao sa predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS, koalicije okupljene oko DS, NDS, sa predsednikom Saveza vojvođanaskih Mađara Ištvanom Pastorom, sa predsednikom SDA Sandžaka Sulejmanom Uglajninom i predsednikom Partije za demokratsko delovanje Rizom Halimijem. Konsultacije će biti nastavljene u utorak 22. aprila razgovorom sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", koju čine >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista, nakon čega će odrediti mandatara. Pastor je najavio da će sledeće sedmice biti potpisan koalicini sporazum, a lider SPS Ivica Dačić je najavio učešće u Vladi. Predsednik NDS Boris Tadić izjavio je da neće u vladu sa SPS, dok je lider DS Dragan Đilas rekao da DS ne može da učestvuje u vladi a i da nije dobio poziv za to. Ugljanin je rekao da SDA neće u vladu po svaku cenu. Halimi je saopštio da ne pretenduje da učestvuje u vladi, ali da želi da učestvuje u rešavanju pre svega ekonomskim problema. Lider SPS informisao je predsednika Nikolića da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi, a, kako je rekao, on će predložiti da ona bude pozitivna. To je Dačić rekao novinarima u Predsedništvu, nakon sastanka sa predsednikom Nikolićem i naglasio da nijedno kadrovsko rešenje nije dogovoreno, već da će biti reči o tome posle Vaskrsa, i pored medijskih spekulacija. "Informisali smo Nikolića o našoj spremnosti da budemo deo parlamentarne većine i o razgovorima koje smo vodili sa SNS i Aleksandrom Vučićem i o tome ćemo doneti odluku na našim stranačkim organima", rekao je Dačić. Odgovarajući na novinarska pitanja vezana za kadrovska rešenja, Dačić je samo rekao da je u tom smislu ostavljeno više varijanti i da će i zbog dinamike morati o tome da se razgovara od utorka.
"Neću biti samo ja u vladi - sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da samo ja budem u vladi, a sa druge strane ne podrazumeva ni da samo SPS iz naše koalicije učestvuje u ovom dogovoru - učestvuje cela naša koalicija. Ja sam Vučiću rekao veoma jasno - imamo i ja imam samo jedno pitanje, a to je kako najbolje i najviše možemo da mu pomognemo i to je sve", rekao je Dačić.



Pogledaj vesti o: Nova socijaldemokratska stranka

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.