Nije tačno da nije bilo blokade, ima dokaza

Izvor: B92, 08.Apr.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije tačno da nije bilo blokade, ima dokaza"

Beograd -- Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović negirala je tvrdnje predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva da s grupom građana nije blokirao put.

Kako je saopštila Zorana Mihajlović, grupa građana koju je predvodio Zaharijev zauzela je kolovoz i noseći transparente onemogućila prolazak vozila koja su bila primorana da se zaustave, a tvrdnje Zaharijeva da blokade nije bilo demantuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fotografije s mesta zbivanja na kojima se vidi više desetina građana koje je okupio Zaharijev.

"Pristali smo da razgovaramo sa predsednikom opštine i okupljenim građanima da ne bi došlo do sukoba jer nama je stalo do meštana i ne želimo da učestvujemo u političkoj kampanji koju poslednjih dana aktivno vodi Zaharijev, a na štetu Bosilegrada", kaže potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Kako se dodaje u saopštenju, Zaharijev i njegove pristalice nastavile su i kasnije da ometaju najavljenu posetu Mihajlovićeve, koja je tokom dana trebalo da poseti i fabriku “Kobos“ u kojoj će zahvaljujući Vladi Srbije biti otvoreno 250 radnih mesta.

"Ovo nije prvi put da Zaharijev radi tako nešto, jer već godinama sprečava investitore da dođu u Bosilegrad, kako bi mogao i dalje da drži grad zatvorenim”, kaže Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, da bi to ostvario, spreman je čak i da izazove sukobe zaklanjajući se iza navodne brige za interese bugarske nacionalne manjine.

"Mi to nećemo dozvoliti, Bosilegrad neće biti geto i za deset dana ću ponovo doći da dam podršku građanima da se ne plaše, jer Vlada Srbije i premijer Vučić stoje iza njih i iza novih radnih mesta, kao što su ona u fabrici Kobos“, poručila je Mihajlovićeva.

Predsednik opštine Bosilegrad Zaharijev danas je blokirao put s grupom građana i zaustavio potpredsednicu SNS Zoranu Mihajlović, koja je sa svojim saradnicima dolazila u posetu tom mestu.

Zaharijev je zaustavio kolonu vozila na ulazu u Bosilegrad, gde se nalazi pumpa, čija je privatizacija sporna, i zatražio od Zorane Mihajlović, koja je i potpredsednica vlade, da obezbedi snadbevanje naftom za tu opštinu.

"Nemojte da se zaklanjate i narušavate odnos između Srba i Bugara, koji je inače dobar", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da će se situacija vezana za privatizaciju pumpe rešiti, ali da Zaharijev mora da poštuje zakone i da ne sme da se meša u sudske odluke, zarad, kako je rekla, političke karijere.

Zaharijev je ministarki rekao da nije imao nameru da blokira put, ali da je želeo da razgovara s njom, kao predstavnicom vlade, i da je ona mogla da prođe sa svojim saradnicima da je to želela.

Preduzetnik Stefan Kostov kupio je opštinsku pumpu na licitaciji, ali mu opština Bosilegrad nije dozvolila da uđe u posed.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.