Dinkić: Razočaran sam kako je DS vodila vladu

Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Razočaran sam kako je DS vodila vladu

Lider URS-a Mlađan Dinkić smatra da Srbija ne treba da nastavi pravcem kojim ju je vodila Demokratska stranka, ali ni da krene putem koji nudi lider naprednjaka Tomislav Nikolić i nudi kao treću opciju "jasan plan" URS-a.

"Ne želim ni put Tomislava Nikolića. Ne treba ni prva ni druga opcija, već treća, jasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put i jasan plan koji predlaže URS", naglasio je Dinkić na danas održanom predizbornom skupu URS-a u "Belekspocentru" u Beogradu.

On je naveo da je"razočaran" kako je DS vodila vladu, jer "uz jakog predsednika, slabog premijera i ministra finansija se ne može rešiti nijedan životni problem".

Dinkić smatra da u Srbiji ne treba da se nastavi politika koju su do sada vodili premijer, ministar poljoprivrede, finansija, gradjevine, ali ističe i da ne želi ni put koji predlaže lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

On je kazao da nije zadovoljan brojem investitora koji su stigli u Srbiju, jer "u još velikom delu gradova i opština u zemlji, pa čak i u Beogradu postoje fabrike iz prošlog veka, a mnoge od njih ni ne rade".

Dinkić je kritikovao i ekonomsku politiku vlade, posebno subvencije u poljoprivredi, ali i politiku u građevinskom sektoru, napominjujući da kandidatura koju je Srbija dobila za članstvo u EU nije dovoljna, jer "neće Evropa u Srbiji ukinuti takse, već Srbija to mora sama da uradi".

Govoreći o predsedničkim izborima, koji su raspisani za 6. maj, on je ocenio da Srbiji treba predsednik koji neće raditi u interesu jedne partije, već svih građana, zbog čega bi, kako veruje, najbolje rešenje bio kandidat URS-a Zoran Stanković.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URS: Treća opcija za Srbiju

Izvor: RTS, 07.Apr.2012

Srbija ne treba da nastavi pravcem kojim ju je vodila Demokratska stranka, ali ni da krene putem koji nudi lider naprednjaka, već joj je potrebna treća opcija uz jasan plan URS-a, rekao Mlađan Dinkić. ..Lider URS-a Mlađan Dinkić smatra da Srbija ne treba da nastavi pravcem kojim ju je vodila Demokratska...

Nastavak na RTS...

Srbiji treba novi put

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2012

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić poručio je u subotu da Srbija treba da ide putem za koji URS ima "jasan plan", a ne onim kojim ju je vodila Demokratska stranka, niti putem koji nude naprednjaci..."Ne želim ni put Tomislava Nikolića. Ne treba ni prva ni druga opcija, već treća,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Kandidati za predsednika Srbije i danas u kampanji (video)

Izvor: RTV 5, 07.Apr.2012

Kandidat demokrata za novog starog presednika Srbije, nema dilemu. Kandidati su za poštovanje, ali je njegova pobeda više nego izvesna.. "Poštujem svakoga sa stanovišta potencijala da ostvari izborni rezultat. Ali istovremeno verujem da ćemo odneti ponovo pobedu i na ovim izborima", kaže Boris...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.