Ne dozvoliti razvoj verskog fundamentalizma

Izvor: Beta, 05.Sep.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne dozvoliti razvoj verskog fundamentalizma

BEOGRAD, 5. septembra 2010. (Beta) - Srpska napredna stranka pozvala je u nedelju predstavnike vlasti da ne dozvole razvoj verskog fundamentalizma u Raškoj oblasti i omoguće poštovanje Ustava na teritoriji cele Srbije.

Član pravnog tima Srpske napredne stranke Marko Djurić na konferenciji za novinare ukazao je da bezbednosna sitaucija u Novom Pazaru ne sme da se otrgne kontroli.

"Srbija nije bilo čija prćija, niti predstavnika aktuelnog režima, niti bilo koje verske zajednice. Niko ne sme biti mimo Ustava, niti političari, niti predstavnici verskih zajednica", poručio je Djurić komentarišući jučerašnji incident u Novom Pazaru kada su se pristalice Islamske zajednice u Srbiji sukobile sa policijom.

Član pravnog tima SNS-a Nikola Selaković kritikovao je aktuelnu vlast zbog toga što, kako je naveo, ni četiri dana pred glasanje u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji koja se tiče Kosova i Metohije gradjani Srbije ne znaju sadržaj tog dokumenta, ni da li će se on menjati.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Ne dozvoliti razvoj verskog fundamentalizma

Izvor: Studio B, 05.Sep.2010

Srpska napredna stranka pozvala je predstavnike vlasti da ne dozvole razvoj verskog fundamentalizma u Raškoj oblasti i omoguće poštovanje Ustava na teritoriji cele Srbije...Član pravnog tima Srpske napredne stranke Marko Đurić na konferenciji za novinare ukazao je da bezbednosna sitaucija u Novom...

Nastavak na Studio B...

SNS: Sprečiti bujanje verskog fundamentalizma

Izvor: S media, 05.Sep.2010

Srpska napredna stranka (SNS) zatražila je danas od vlasti Srbije da "spreče bujanje verskog fundamentalizma" na području Raške oblasti i da obezbede primenu Ustava i zakona na čitavoj teritoriji Srbije..."To što je na delu teritorije Srbije dozvoljeno bujanje verskog fundamentalizma i osnivanje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.