Naprednjaci smenili svog gradonačelnika

Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci smenili svog gradonačelnika

Prvi čovek Užica Saša Milošević podneo ostavku nakon što je predsedništvo SNS-a odlučilo da je njegov tim „mogao i bolje“

Užice – Gradonačelnik Užica Saša Milošević (SNS) juče je zvanično podneo ostavku na čelnu gradsku funkciju.

 – Ispoštovaću stav stranke, dajem ostavku. Vraćam se na svoje radno mesto u „Elektrodistribuciji“ – rekao je on novinarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najavivši da će SNS u narednih nekoliko dana predložiti kandidata za novog gradonačelnika Užica.

Ovakva Miloševićeva odluka ovde nikog ne iznenađuje. Još u decembru prošle godine, o čemu smo pisali, predsedništvo Srpske napredne stranke je odlučilo da s mesta gradonačelnika treba da bude smenjen Saša Milošević. Ali, dogodila se vanredna situacija oko vode, a za njom i izbori.

 – Namera mi je bila da ostavku dam i ranije, u januaru, ali smo tada imali veliki peh s vodom. Tu vanrednu situaciju uspešno smo prebrodili, pa je posle toga, u dogovoru s vrhom stranke, trebalo da podnesem ostavku. Usledili su, međutim, vanredni parlamentarni izbori i stav stranke je bio da sačekam njihov završetak. S ponosom mogu da kažem da je na ovim izborima SNS u Užicu osvojio veliki procenat glasova, jedan od najvećih u Srbiji – kaže Milošević koji je na mestu gradonačelnika proveo godinu i po dana.

Pomenutu odluku predsedništva SNS-a o smeni dva gradska čelnika tada je obrazložio Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora te partije.

„Mislimo da su oni mogli bolje, sa više elana, to zaslužuju sredine koje vode. Mnogo je teško menjati svoje ljude, s tim što se oni nisu pokazali kao najbolji. Očekujemo da i drugi iz ovoga izvuku pouku“, objasnio je tom prilikom Nikolić.

Na pitanje tada upućeno Saši Miloševiću kako komentariše odluku vrha SNS-a o svojoj smeni, od njega smo u decembru dobili ovakav odgovor: – To je stav stranke i ja kao njen vojnik poštujem svaku odluku. Ostajem član SNS-a i aktivno ću, kao i do sada raditi u gradskom odboru. Mesto gradonačelnika nikome nije bogomdano, prolazno je, to sam znao i na početku mandata – odgovorio je Milošević, bez želje da iznosi argumente u svoju odbranu.

Juče je, posle podnošenja ostavke, u izjavi novinarima bio nešto određeniji:

 – Stranka smatra da nije dovoljno urađeno, trebalo je bolje. Možda je i moglo bolje, ali mi smo dali maksimum u situaciji u kakvoj smo zatekli gradsku upravu i stanje u gradu. Vi znate šta smo uradili u prethodnom periodu i nismo mogli više. Možda je neko drugi mogao, ali mi nismo. Onome ko će me na ovom mestu naslediti neće biti lako, jer ide izuzetno težak period. U prva tri meseca priliv sredstava u gradski budžet je manji nego u istom periodu prethodne godine, i to za 80 miliona dinara. Privreda nam polako pada, priliv je smanjen. Pokušali smo prodajom placeva u Krčagovu da nadomestimo taj minus. Zbog pravnih zavrzlama morali smo da sačekamo oko te prodaje, pa će to biti utvrđeno na prvoj narednoj sednici Skupštine grada. Očekujem da će se tim sredstvima budžet popuniti – kazao je Milošević.

S njegovom ostavkom, dodao je, i celo gradsko veće je u ostavci.

B. Pejović  

objavljeno: 10.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.