Naprednjaci i socijalisti prave vlast u Čačku

Izvor: B92, 10.Jun.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci i socijalisti prave vlast u Čačku

Čačak -- Naprednjaci i socijalisti i njihovi koalicioni partneri činiće buduću gradsku vlast u Čačku, saopštili su na konferenciji za novinare predstavnici ovih stranka.

Prema koalicionom sporazumu koji će narednih dana biti potpisan, Srpskoj naprednoj stranci će pripasti mesta gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, predsednika Skupštine grada, zamenika predsednika Skupštine i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta pomoćnika gradonačelnika.

Koaliciji oko Socijalističke partije Srbije pripašće mesta sekretara Skupštine, pomoćnika gradonačelika, kao i dva mesta u Gradskom veću.

Nastavak konstitutivne sednice biće u petak 17. juna.

Iako još uvek nisu definisana personalna rešenja za pojedine funkcije, verovatni kandidat za budućeg gradonačelnika je Milun Todorović, a za predsednika skupštine Igor Trifunović.

Todorović je rekao da će buduće Gradsko veće, kao i do sada imati 13 članova, a gradonačelnik tri pomoćnika, dodajući da će oblasti biti dosta drugačije.

"Ovaj sporazum definiše samo politički vrh, sve ostalo će biti tema daljih razgovora. Pružićemo mogućnost kvalitetnim kadrovima da rade svoj posao kao do sada, a i još bolje. Kada je reč o onima koji ne budu zadovoljavali te kriterijume, donosićemo naše odluke kakve budemo smatrali za shodne, a sve u cilju unapređenja rada sektora", objasnio je Todorović.

On je izjavio da u Javnim preduzećima i ustanovama postoje ljudi koji odgovorno obavljaju svoj posao.

Todorović je zahvalio i predstavnicima grupe građana "Za napredniji Čačak - Aleksandar Radojević" i Srpskom pokretu Dveri na konstruktivnim razgovorima.

Radojević je pre dva dana na konferenciji za novinare rekao da će podržati Todorovića na mestu gradonačelnika, ali da ta podrška ima određenu granicu, međutim Todorović danas kaže da Radojević u pregovorima nije tražio ništa.

Ipak, on je demantovao navode o trgovini i potkupljivanju pojedinih odbornika, ističući kako SNS nije radila bilo kakve radnje ispod žita.

Predsednik čačanskih socijalista Veljko Negovanović je rekao da tokom pregovora nije bilo reči koliko ko ima odbornika, dodajući da su principi buduće vlasti bili polazna osnova za ovaj postignuti sporazum.

"Do nastavka konstitutivne sednice imaćemo sastanak na nivou naše koalicije, kao i partijskih organa. Do tada moramo imati imena za odgovorne gradske funkcije, koje još nismo doneli", naglasio je Negovanović.

Negovanović je rekao da se posle osam godina provedenih na mestu predsednika Skupštine grada, vraća u Studentski centar, na mesto stručnog saradnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naprednjaci i socijalisti činiće vlast u Čačku

Izvor: Blic, 10.Jun.2016

Naprednjaci i socijalisti i njihovi koalicioni partneri činiće buduću gradsku vlast u Čačku, saopštili su danas na konferenciji za novinare predstavnici ovih stranka...Prema koalicionom sporazumu koji će narednih dana biti potpisan, Srpskoj naprednoj stranci će pripasti mesta gradonačelnika,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.