Na ratištima desetak naših građana

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ratištima desetak naših građana

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže da na stranim ratištima, prema podacima službi bezbednosti, ima desetak ili najviše nekoliko desetina građana Srbije.

Babić je podsetio da je Skupština Srbije usvojila dopune Krivičnog zakonika kojima su pooštrene sankcije za one koji žele da učestvuju na stranim ratištima, kako bi država sprečila tu pojavu bez obzira koje ratište je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Sirija, Irak, Ukrajina dodajući da tu nema nikakve razliike.

"Srbija ne želi da zatvara oči i ignoriše učešće naših građana na stranim ratištima iz različitih pobuda, da li su to finansijski razlozi ili ideološki razlozi", kazao je Babić na televiziji Pink.

"Zbog toga smo ovim dopunama krivičnog zakonika uveli pooštravanje sankcija za one koji žele da odu na strana ratišta. Oni mogu da se vrate u svoju državu, ali će i odgovarati, a kazna je od šest meseci do pet godina, a organizatori su još opasniji i za njih su predviđene kazne od jedne do osam godina", naveo je Babić.

Prema njegovim rečima, Srbija želi da izvozi znanje, robu, usluge i zatim da budemo prepoznatljivi po sporstkim i drugim rezultatima, a ne po tome što će naši građani ostavljati trag po ratištima u svetu.

"Borimo se za imidž zemlje, da budemo faktor stabilnostio u regionu i deo smo koalicije u borbi protiv terorizma", istakao je Babić.

On je kazao da država želi da njeni građani ostanu u Srbiji i budu funkcionalni članovi zajednice, a ne da budu "tempirane bombe".

Babić je poručio da je dopuna tog zakona jasan signal za sve koji su razmišljali u pogrešnom pravcu.

Babić je rekao da će parlament sutra započeti raspravu o Zakonu o antidoping kontroli kako bi se naši propisi usaglasili sa evropskim i uveo moderan "alat" u borbi protiv dopinga u sportu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na stranim ratištima desetak državljana Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2014

BEOGRAD - Na stranim ratištima ima desetak ili najviše nekoliko desetina državljana Srbije, izjavio je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić, pozivajući se na podatke službi bezbjednosti...Babić je podsjetio da je Skupština Srbije usvojila dopune Krivičnog zakonika kojima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.